Bugetul Educaţiei, adoptat de Parlament. Cele 1.628 de amendamente ale opoziţiei, respinse

Parlamentarii au adoptat, miercuri, în plenul reunit, bugetul Ministerului Educaţiei, în sumă de 19,92 de miliarde de lei, fiind respinse cele 1.628 de amendamente ale opoziţiei.

129 afișări
Imaginea articolului Bugetul Educaţiei, adoptat de Parlament. Cele 1.628 de amendamente ale opoziţiei, respinse

Bugetul Educaţiei, adoptat de Parlament; cele 1.628 de amendamente ale opoziţiei, respinse (Imagine: Liviu Chirca/Mediafax Foto)

Reprezentanţii PNL şi ai PSD au apreciat că Educaţia este subfinanţată "într-un mod care nu s-a mai întâmplat în ultimii 20 de ani" şi au cerut respectarea legii şi acordarea a 6% din PIB pentru acest domeniu.

Parlamentarii opoziţiei l-au criticat pe ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, prezent la şedinţă, pentru că vorbea la telefon în timpul dezbaterii. "Nu cred că ministrul se află prezent cu mintea în această sală", a spus Gheorghe Ana (PSD).

Bugetul Ministerului Educaţiei a fost aprobat cu 173 de voturi "pentru", 82 de voturi "împotrivă" şi o abţinere, fiind în sumă de 19,92 de miliarde de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici