Bugetul MAE suplimentat cu 1,1 milioane lei, pentru românii din Japonia care vor să revină în ţară

Bugetul Ministerului Afacerilor Externe (MAE) a fost suplimentat de Guvern cu 1,1 milioane lei, pentru acoperirea cheltuielilor de transport şi asistenţă consulară pentru cetăţenii români aflaţi în Japonia şi care doresc să revină în ţară, a anunţat premierul Emil Boc.

34 afișări
Imaginea articolului Bugetul MAE suplimentat cu 1,1 milioane lei, pentru românii din Japonia care vor să revină în ţară

Bugetul MAE suplimentat cu 1,1 milioane lei, pentru românii din Japonia care vor să revină în ţară (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Suplimentarea bugetului a fost decisă în şedinţa de duminică a Executivului.

Aeronava TAROM cu destinaţia Bucureşti - Tokyo - Bucureşti, a plecat la ora 16.00 din Seul şi va ajunge pe aeroportul Otopeni la ora 21.50, a informat anterior Ministerul român de Externe, precizând că aceasta va repatria 30 de români, majoritatea femei şi copii.

Cutremurul şi tsunami care au devastat nord-estul Japoniei la 11 martie au provocat moartea a 8.133 de persoane şi dispariţia altor 12.272, potrivit unui nou bilanţ provizoriu al poliţiei naţionale, dat publicităţii duminică.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici