Burduja, către Nicuşor Dan: Termoenergetica are o datorie de aproape un miliard de lei la ELCEN

Elcen are încă unele centrale vechi din cauza faptului că nici până astăzi Primăria nu şi-a plătit obligaţiile de plată, adică aproape un miliard de lei, reacţionează ministrul Energiei, Sebastian Burduja, după afirmaţiile lui Nicuşor Dan despre lipsa apei calde în Bucureşti.

735 afișări
Imaginea articolului Burduja, către Nicuşor Dan: Termoenergetica are o datorie de aproape un miliard de lei la ELCEN

Burduja, către Nicuşor Dan: Termoenergetica are o datorie de aproape un miliard de lei la ELCEN

În legătură cu afirmaţiile primarului general al Capitalei potrivit cărora lipsa apei calde în Bucureşti este „o responsabilitate a Ministerului Energiei, care nu a fost gata cu CET-ul lui să producă”, ministrul a făcut următoarele precizări:

„Faptul că Elcen are încă unele centrale vechi şi nu instalaţii noi, eficiente şi flexibile, este din cauza faptului că nici până astăzi Primăria nu şi-a plătit obligaţiile de plată, iar compania Electrocentrale Bucureşti nu are banii necesari demarării unor investiţii şi modernizări absolut necesare, situaţie perpetuată de ani de zile. Ministrul energiei a trimis de mai bine de o lună o scrisoare primarului general semnalându-i că există o datorie foarte mare, de aproape un miliard de lei, pe care Termoenergetica, compania din subordinea Primăriei Generale, care distribuie efectiv agentul termic către bucureşteni, o are către ELCEN. I s-a reamintit primarului general că ELCEN trebuie să achiziţioneze gaz pentru sezonul rece, gazul se achiziţionează în avans, conform legislaţiei în vigoare, iar ELCEN nu va avea fondurile necesare să achiziţioneze acest gaz. La această scrisoare nu s-a primit nici până azi un răspuns din partea Primarului General”, potrivit unui comunicat de presă.

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a spus că lipsa apei calde în Bucureşti este „o responsabilitate a Ministerului Energiei, care nu a fost gata cu CET-ul lui să producă”.

„Prefer să avem un dialog constructiv şi transparent cu Primarul General şi Primăria Capitalei pentru că cetăţenii oraşului Bucureşti au nevoie de soluţii concrete şi de probleme rezolvate, nu de pasarea responsabilităţii. De asta sunt sătui. Singurele răspunsuri pe care le am în urma demersului meu de mai bine de o lună sunt în diferite interviuri în presă ale domnului Nicuşor Dan. Aştept un răspuns concret, instituţional, şi plata urgentă a datoriei către ELCEN, de aproape 1 miliard de lei. E nevoie de implicare şi de soluţii. Pe această cale, reiterez necesitatea abordării serioase a termoficării din Bucureşti şi voi propune de urgenţă înfiinţarea unui grup de lucru, coordonat de Ministerul Energiei, care să identifice soluţii rapide pentru ieşirea din criză şi modernizarea sistemului de termoficare care asigură apa caldă şi încălzirea pentru bucureşteni. Suntem în 2023 şi nu mai putem tolera condiţii de viaţă ca în secolul trecut în capitala României”, spune Sebastian Burduja.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici