Bursa de la Bucureşti începe ziua, din nou, pe minus

Indicii Bursei de Valori de la Bucureşti (BVB) au scăzut vineri, la o jumătate de oră de la deschiderea pieţei, cu niveluri între 0,32% şi 1,05%, faţă de închiderea de joi, cu excepţia BET-FI, care urmăreşte evoluţia SIF şi a Fondului Proprietatea, care arăta un plus de 0,75%.

503 afișări
Imaginea articolului Bursa de la Bucureşti începe ziua, din nou, pe minus

Bursa de la Bucureşti începe ziua, din nou, pe minus

BET, principalul indice, care include 15 cele mai lichide companii de pe piaţa de capital românească, a scăzut 0,93%, până la 7.257,18 de puncte.

Cea mai mare scădere o întregistrau titlurile Nuclearelectrica, cu un minus de 18,48%, urmată de Conpet (-3,97%), Bursa de Valori (-1,86%), Transelectrica (-1,15%), Banca Transilvania (-0,32%), BRD (-0,37%).

BET a scăzut joi cu 1,91%, faţă de miercuri, până la 7.332,71 de puncte. În plus, BET-TR, indicele care include şi dividendele celor mai lichide companii de pe piaţă de capital românească, a scăzut joi cu 1,23%, comparativ cu miercuri, până la 10.771,25. Cea mai mare scădere a marcat Romgaz, de 6,91%, la 29.6500, în condiţiile în care la mijlocul zilei era la peste -8%, iar Fondul Proprietatea a înregistrat o scădere de 4,09%, la 0,8900.

Indicele BET a terminat ziua de miercuri cu o scădere de 11,21%, băncile şi companiile din energie fiind cele mai afectate acţiuni, după anunţurile de Guvernului privind pachetul de măsuri fiscale pentru 2019.

Guvernul a anunţat introducerea unei „taxe pe lăcomie” aplicabilă băncilor, în funcţie de evoluţia ROBOR, precum şi un pachet de măsuri pentru companiile din energie – o contribuţie de 3% din cifra de afaceri, plafonarea preţului gazelor naturale şi a celor de pe piaţa de electricitate. Întreg mediul de afaceri a reacţionat negativ la anunţ.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici