Burse pentru copii şi ajutoare financiare destinate familiilor victimelor de la mina Petrila

Familiile celor 12 mineri şi salvatori decedaţi în urma exploziilor produse, sâmbătă, în mina Petrila, precum şi familiile persoanelor foarte grav rănite de deflagraţii vor primi câte un ajutor financiar în cuantum de 10.000 lei, iar familiile persoanelor grav rănite vor primi câte 5.000 de lei.

32 afișări
Imaginea articolului Burse pentru copii şi ajutoare financiare destinate familiilor victimelor de la mina Petrila

Burse pentru copii şi ajutoare financiare destinate familiilor victimelor de la mina Petrila (Imagine din arhiva Mediafax Foto)

Copiii persoanelor decedate vor primi burse speciale pe durata şcolarizării, în valoare de 150 lei/lună pentru învăţământul preşcolar, primar şi gimnazial, de 200 lei/ lună pentru învăţământul liceal şi şcoala de arte şi meserii şi de 250 lei/ lună pentru învăţământul universitar.

Pentru copiii în vârstă de până la 14 ani, cuantumul bursei se încasează de către susţinătorul legal/tutore, se arată într-o hotărâre aprobată, miercuri, de Guvern.

Bursele vor fi asigurate din bugetul Ministerului Educaţiei şi indexate anual cu indicele de inflaţie. Sumele sunt repartizate lunar inspectoratelor şcolare/universităţilor de către ministerul de resort, iar plata către copilul beneficiar este efectuată lunar de către unitatea de învăţământ.

Guvernul precizează că aceste burse speciale nu exclud acordarea, conform prevederilor legale, a celorlalte tipuri de burse sau forme de sprijin.

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila. În urma deflagraţiilor au decedat 12 mineri, iar 14 persoane au fost rănite.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici