Buzău, municipiul care vrea să depăşească Timişoara, Oradea şi Iaşi. Referendum inedit propus de primar

Primarul Buzăului, Constantin Toma, a iniţiat un referendum pentru alipirea de municipiu a unei comune limitrofe: „Vom ajunge pe locul şapte ca suprafaţă administrativă, ceea ce înseamnă că vom fi mai mari decât Timişoara, Oradea, Iaşi şi Craiova”.

5926 afișări
Imaginea articolului Buzău, municipiul care vrea să depăşească Timişoara, Oradea şi Iaşi. Referendum inedit propus de primar

Buzău, municipiul care vrea să depăşească Timişoara, Oradea şi Iaşi. Referendum inedit propus de primar/ FOTO: Turism istoric

„Este nevoie de dezvoltarea acestui oraş, pentru că în acest moment, noi lucrând şi la Planul Urbanistic General, nu mai avem unde ne dezvolta. Este o mare oportunitate bucata de autostradă A7, care a fost lansată în licitaţie, mă refer la Ploieşti - Buzău, care va aduce Bucureştiul mai aproape de Buzău. Vom fi sub o oră de Bucureşti, iar această autostradă trece exact la jumătatea distanţei dintre Buzău, zona industrială, şi un sat, Pogonele, care face parte din comuna Ţinteşti. Este o mare oportunitate pentru a atrage mari investiţii, pentru a crea locuri de muncă. Investiţiile aduc mulţi bai”, declară pentru MEDIAFAX Constantin Toma.

Primarul municipiului Buzău spune că sunt şi liberali care sprijină demersul său, printre care Ilie Bolojan şi Florin Oancea, de la Deva.

„Este o necesitate această micro-reformă administrativă, pentru că ultima a fost în 1968. De atunci nu s-a mai întâmplat nimic. (...) Vom ajunge de pe locul 24, ca suprafaţă administrativă, pe locul şapte, ceea ce înseamnă că vom fi mai mari decât Timişoara, decât Oradea prietenului meu Iie Bolojan, decât Iaşi sau decât Craiova”, adaugă Toma.

El apreciază că referendumul reprezintă „cel mai mare proiect al Buzăului din ultimii 30 de ani. O comunitate se dezvoltă în plan economic, social, cultural şi educaţional şi trebuie să ai cât mai multă atractivitate şi competitivitate pentru locuitori, investitori şi vizitatori. Fără dublarea suprafeţei nu avem şanse să ne dezvotăm. Marile proiecte de dezvoltare nu se pot realiza că nu mai avem teren”, conchide Constantin Toma.

El precizează că referendumul, care este pus în dezbatere publică, va avea loc pe data de 3 octombrie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
toma,
referendum,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici