Buzău: Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe drumurile din judeţ

Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate, marţi, pe drumurile din judeţul Buzău, unde ninge de aproximativ nouă ore, iar vântul viscoleşte zăpada, fiind semnalate mai multe tamponări şi un accident în care a fost implicat un microbuz de transport persoane, care a derapat şi a ieşit de pe şosea.

77 afișări
Imaginea articolului Buzău: Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe drumurile din judeţ

Buzău: Traficul rutier se desfăşoară cu dificultate pe drumurile din judeţ (Imagine: Mediafax Foto)

Din cauza zăpezii viscolite, vizibilitatea pe drumurile din judeţul Buzău este redusă, mai multe tamponări fiind înregistrate, marţi dimineaţă, ca urmare a condiţiilor meteorologice.

Potrivit directorului sucursalei buzoiene a societăţii de Drumuri Naţionale, inginerul Nicolae Burada, toate drumurile din judeţul Buzău sunt acoperite cu un strat de zăpadă care măsoară deja câţiva centimetri.

Conform sursei citate, traficul se desfăşoară peste tot în condiţii de iarnă, iar la ora actuală drumarii acţionează pe majoritatea şoselelor din judeţul Buzău, intervenind cu autobasculante cu lame şi distribuitoare de material antiderapant.

La ora transmiterii acestei ştiri, cele mai dificile situaţii sunt raportate pe DN 22 Râmnicu Sărat - Baltă Albă şi pe drumul dintre localităţile Costeşti şi Padina, pe ambele tronsoane vântul suflând cu putere şi viscolind zăpada care se formează în suluri.

Pe DN 10 Buzău - Braşov, circulaţia este monitorizată din cauza riscului desprinderii de bolovani de pe versanţi. Autorităţile susţin că există posibilitatea ca circulaţia pe acest tronson să fie închisă în situaţia în care vântul se va intensifica şi ar putea face riscant traficul pe drumul naţional 10 Buzău - Braşov.

Conform Biroului de Presă al IPJ Buzău, marţi dimineaţă, aproape zece tamponări soldate cu pagube materiale au fost semnalate în municipiul Buzău ca urmare a condiţiilor meteo. Potrivit sursei citate, tot marţi dimineaţă, pe DN 2 B, tot din cauza condiţiilor meteo nefavorabile a avut loc un accident de circulaţie.

Din primele verificări la faţa locului s-a stabilit că, în timp ce conducea un autoturism către Bucureşti, un gălăţean în vârstă de 29 de ani nu a adaptat viteza la condiţiile de carosabil acoperit cu zăpadă şi nu a păstrat distanţa de siguranţă faţă de un autotractor ce se deplasa în faţa sa, astfel că maşina s-a lovit de partea din spate a semiremorcii tractate de acesta.

Accidentul s-a soldat cu rănirea şoferului şi a unei pasagere în vârstă de 25 de ani, ambii suferind leziuni ce au impus internarea.

Tot marţi, un microbuz de transport persoane a fost implicat într-un accident de circulaţie pe DN 2 B, în judeţul Buzău, între localităţile Gălbinaşi şi Bentu, unde ninge viscolit de câteva ore, a informat agentul Amalia Vlădescu, de la Biroul de Presă al IPJ Buzău.

Potrivit sursei citate, în aceste condiţii, şoferul microbuzului de transport persoane a scăpat maşina de sub control şi a ieşit în afara şoselei.

În urma accidentului, o singură persoană a acuzat dureri, medicii de la Ambulanţă intervenind în zonă pentru acordarea de îngriji de specialitate.

Microbuzul implicat în accidentul de marţi dimineaţă, de pe DN 2 B, făcea curse regulate pe traseul Bucureşti - Tulcea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici