Buzău: Un paraşutist militar a murit în timpul unor exerciţii de zbor

Un paraşutist militar din Bucureşti, aflat în timpul unor exerciţii de zbor, a murit, miercuri, la unitatea de la Boboc, din judeţul Buzău, din cauză că nu i s-a deschis paraşuta.

380 afișări
Imaginea articolului Buzău: Un paraşutist militar a murit în timpul unor exerciţii de zbor

Buzău: Un paraşutist militar a murit în timpul unor exerciţii de zbor

Potrivit locotenet-colonelului Florin Jipa, şeful Biroului de Presă al MAPN, plutonierul adjutant Petre Onofre, în vârstă de 41 de ani, obţinuse brevetul de paraşutist militar în anul 2004, având la activ peste 150 de salturi.

Sursa citată a adăugat că bărbatul era considerat un paraşutist experimentat, precizând că la acest moment nu există indicii privind cauza tragediei, concluziile urmând să fie trase în urma anchetei începute deja de Statul Major al Forţelor Terestre.

Şeful Biroului de Presă al MAPN a mai declarat că paraşutistul se afla la un curs de pregătire în cadrul Şcolii de Aplicaţie pentru Paraşutişti din cadrul Forţelor Terestre, Jipa refuzând să ofere detalii despre localitatea şi familia militarului.

Potrivit martorilor oculari, militarului nu i s-ar fi deschis nici paraşuta principală, nici cea de rezervă, el căzând în gol de la mare înălţime.

Într-un comunicat de presă, Ministerul Apărării a precizat că imediat după incident o echipă medicală a intervenit de urgenţă pentru a-i acorda primul ajutor parasutistului, dar nu a mai putut decât să constate decesul acestuia.

Şeful Statului Major al Forţelor Terestre a numit o comisie care cercetează împrejurările producerii accidentului de la Boboc.

Ministrul Apărării Naţionale, Gabriel Oprea, şeful Statului Major General, amiralul Gheorghe Marin, şi camarazii militarului îşi exprimă "profundul regret pentru pierderea vieţii militarului şi transmit sincere condoleanţe familiei îndoliate".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici