CAB: Stăncescu i-a spus lui Celestini că C.V., director la Direcţia Accize a ANV, cere 300.000 euro

Avocatul Marius Stăncescu i-a spus lui Antonello Celestini că pentru recuperarea tutunului blocat în porturi a reuşit să ajungă la C.V., director la Direcţia Accize a Autorităţii Naţională a Vămilor, prin "intermediul unui prieten sus-pus de la Garda Financiară", şi pretinde 300.000 de euro.

154 afișări
Imaginea articolului CAB: Stăncescu i-a spus lui Celestini că C.V., director la Direcţia Accize a ANV, cere 300.000 euro

Stăncescu i-a spus lui Celestini că C.V., director la Direcţia Accize a ANV, cere 300.000 euro (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Director al Direcţiei de Supraveghere Accize şi Acţiuni Vamale din cadrul ANAF era Comăniţă Viorel, în prezent şef interimar la Autoritatea Naţională a Vămilor.

Curtea de Apel Bucureşti consemnează - în motivarea deciziei de arestare a avocatului Marius Stănescu şi a consilierului ANAF Adrian Gavrilă - că în cursul lunii septembrie 2010, cu ocazia unui control efectuat de Autoritatea Naţională a Vămilor la SC Italian Tabacco Production SRL, s-a dispus indisponibilizarea unui număr de 67 containere ce conţineau tutun brut, aflate în porturile Constanţa şi Giurgiu.

Cantitatea de tutun aparţinea SC Agricola Italia S.R.L. şi SC CTS Italia, era importat din Pakistan şi adus în România pentru a fi procesat la SC Italian Tabacco Production SRL.

În vederea deblocării acestei cantităţii denunţătorul a luat legătura şi cu inculpatul Marius Cătălin Stăncescu. "Cu prilejul acestor discuţii inculpatul S. M.-C. i-a promis că va interveni pe lângă numitul C. V., director la Direcţia Accize şi Operaţiuni Vamale din cadrul Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV) pentru a-i debloca marfa indisponibilizată în porturile din Constanţa şi Giurgiu", notează CAB.

Instanţa reţine că "inculpatul S. M.-C. i-a pretins suma de 300.000, pentru a interveni pe lângă numitul C.V. pentru ca acesta să-i deblocheze tutunul".

"Inculpatul S.M.-C. i-a spus martorului F.S.-M. să-i transmită denunţătorului C.A. că, în vederea recuperării containerelor de tutun aflate în porturile Constanţa şi Giurgiu, a reuşit să ajungă la C.V., director la Direcţia Accize şi Operaţiuni Vamale din cadrul Autoritatea Naţională a Vămilor (ANV) prin intermediul unui prieten sus-pus de la Garda Financiară. Inculpatul i-a mai comunicat că pentru a debloca tutunul aflat porturile Constanţa şi Giurgiu, urmare a faptului că S.C. ITP S.R.L. este în consemn vamal, numitul C.V. pretinde suma de 300.000 de euro", notează judecătorul.

Tot în acest context, arată instanţa, avocatul i-a explicat şi modalitatea în care se va face plata. Banii remişi de martorul denunţător C.A. urmau a fi transferaţi într-un cont extern al inculpatului S. M.-C., el fiind garantul, iar sumele vor fi remise către C.V. (Comăniţă Viorel-n.r.) după ce tutunul va fi expediat în Italia.

În 2 martie, Curtea de Apel Bucureşti a emis mandate de arestare preventivă, pentru 29 de zile, pe numele consilierului superior Adrian Gavrilă şi a avocatului Marius Stăncescu, sub acuzaţia de trafic de influenţă, judecătorul admiţând propunerea procurorului Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA).

"Procurorii din cadrul Direcţia Naţională Anticorupţie efectuează cercetări penale faţă de inculpaţii Marius Cătălin Stăncescu, avocat în Baroul Bucureşti şi consultant financiar, şi Nicolae Adrian Gavrilă, consilier superior în cadrul Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF) - Direcţia Generală Coordonare Inspecţie Fiscală, pentru trei infracţiuni de trafic de influenţă în formă continuată", a informat DNA.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici