Cabluri de la instalaţia de semnalizare, furate pe ruta feroviară Bucureşti Nord-Pajura. Vezi ce trenuri au întârzieri sau sunt anulate

Cabluri de la instalaţia de semnalizare pe ruta feroviară Bucureşti Nord-Pajura au fost furate, astfel că se vor înregistra întârzieri ale trenurilor care sosesc sau pleacă spre Constanţa şi Galaţi, informează CFR.

151 afișări
Imaginea articolului Cabluri de la instalaţia de semnalizare, furate pe ruta feroviară Bucureşti Nord-Pajura. Vezi ce trenuri au întârzieri sau sunt anulate

Cabluri de la instalaţia de semnalizare, furate pe ruta feroviară Bucureşti Nord-Pajura (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA informează că în noaptea de duminică spre luni, în jurul orei 2.00, pe secţia de circulaţie Bucureşti Nord - Pajura (km 1+150) persoane necunoscute au tăiat opt cabluri de la instalaţiile de semnalizare şi au furat aproximativ 20 m de cablu.

În urma acestui eveniment, circulaţia trenurilor între Bucureşti Nord şi Pajura, operaţiunile de manevră pe Bucureşti Nord - Griviţa (pe liniile 1-7), dar şi circulaţia la/de la Depoul Bucureşti Călători se desfăşoară la cale liberă, cu verificarea pe teren a poziţiei aparatelor de cale pe toate secţiunile afectate.

Cele mai mari întârzieri, de 60-80 de minute, se vor înregistra la trenurile care sosesc sau pleacă de la/spre Constanţa şi Galaţi. De asemenea, întârzieri de 30-40 de minute se vor înregistra şi la celelalte garnituri, deoarece este afectată şi activitatea în Grupa Tehnică Griviţa (liniile 1-7) şi la Depoul Bucureşti Călători, unde se pregătesc şi formează garniturile şi locomotivele pentru Gara de Nord.

Din cauza întârzierilor semnificative până la ora 11.00, următoarele trenuri de călători au fost anulate: Acceleratul 1799 Piteşti - Curtea de Argeş; Acceleratul 1792 Curtea de Argeş - Goleşti; Acceleratul 1791 Bucureşti Nord - Piteşti; Acceleratul 1886 Târgovişte - Titu; Acceleratul 1883 Titu - Târgovişte; Acceleratul 1794 Titu - Bucureşti Nord; Rapidul 686 Constanţa - Bucureşti Nord

Călătorii afectaţi de aceste anulări au fost direcţionaţi la trenurile următoare aflate în circulaţie, la intervale de aproximativ 60 de minute.

Echipele de intervenţie se află la faţa locului şi desfăşoară lucrări de înlocuire a cablurilor furate, astfel încât circulaţia trenurilor să fie reluată în condiţii normale de trafic.

"CFR Călători cere scuze pasagerilor pentru disconfortul creat de acest incident şi îi asigură că toate măsurile operative întreprinse de angajaţii feroviari au ca principal scop reluarea circulaţiei feroviare în condiţii normale de trafic. De asemenea, le recomandăm ca înainte de efectuarea călătoriei, să solicite informaţii despre circulaţia trenurilor în staţiile şi agenţiile CFR, la numărul de telefon 021/9521 (trafic intern), la numărul 021.319.0358 (Biroul Relaţii cu Publicul din Gara de Nord Bucureşti)", se arată în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici