Călăraşi: Trenuri blocate pe câmp şi zeci de oameni care aşteaptă în gară, la Lehliu

Mai multe trenuri care circulă pe ruta Bucureşti-Constanţa au fost blocate, marţi noaptea, în judeţul Călăraşi, iar aproximativ 40 de călători, care au aşteptat circa zece ore într-un tren rapid rămas în câmp, au fost luaţi cu maşinile unei firme şi duşi la Poliţia Transporturi Lehliu.

113 afișări
Imaginea articolului Călăraşi: Trenuri blocate pe câmp şi zeci de oameni care aşteaptă în gară, la Lehliu

Călăraşi: Trenuri blocate pe câmp şi zeci de oameni care aşteaptă în gară, la Lehliu (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

Iniţial, circulaţia feroviară pe ruta Bucureşti - Constanţa a fost închisă marţi, la ora 15.35, între staţiile Dâlga şi Dor Mărunt, pe firul unu, din cauza prăbuşirii unui copac pe linia de contact, firul doi fiind închis pentru lucrări de reabilitare, a anunţat Compania Naţională de Căi Ferate "CFR" SA. În urma incidentului, trenul Rapid 681, care circulă pe relaţia Bucureşti - Constanţa, a fost oprit la intrarea în staţia Lehliu. Trenul Rapid 681 a plecat din Bucureşti la ora 14.00 şi trebuia să ajungă la Constanţa la ora 17.47.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Transporturi Feroviare Călăraşi, această situaţie a fost rezolvată, iar traficul a fost reluat, însă ulterior au apărut defecţiuni la Preasna, Dâlga şi Fundulea, unde mai multe trenuri au rămas blocate în noaptea de marţi spre miercuri.

"La Preasna, s-a rupt o consolă a firului de contact, s-a rupt şi un pantograf, dar în cursul dimineţii au fost remediate şi aceste defecţiuni", a declarat comisar-şef Gheorghe Sava, seful Poliţiei TF Călăraşi.

Unul dintre trenurile blocate a fost rapidul 685, care a rămas nealimentat cu energie electrică. Aproximativ 40 de călători din acest tren, care au aşteptat timp de aproximativ zece ore în garnitură, au fost luaţi cu maşinile unei firme de pază şi duşi la căldură la Poliţia TF Lehliu.

La ora transmiterii acestei ştiri, cei aproximativ 40 de călători continuă să aştepte la Lehliu pentru că, deşi trenul rapid s-a pus în mişcare miercuri dimineaţă, la ora 7.35, oamenii nu au fost anunţaţi în momentul în care acesta a ajuns la Lehliu, unde a stat aproximativ un minut.

Director CFR: Mulţi călători nu au avut încredere în informaţiile primite

Liviu Pescăraşu, director al CFR Călători, a declarat, miercuri dimineaţă, că mulţi dintre aceştia nu au avut încredere în informaţiile primite sau în recomandările CFR, motiv pentru care aceştia încă sunt în gara respectivă.

Directorul CFR a precizat că persoanele blocate în gara Lehliu au primit ceai şi apă, dar că, "neavând disponiblităţi majore, CFR a apelat la primăriile locale".

Referitor la locomotiva care urma să tracteze trenul în care urmau să urce călătorii blocaţi la Lehliu şi care a plecat goală din gară, după aproximativ un minut, Pătraşcu a spus că "locomotiva a venit să tracteze trenul, dar mulţi călători nu au avut încredere în informaţiile primite, iar alţii care au fost informaţi să schimbe trenul, au refuzat recomandările primite".

Liviu Pescăraşu a declarat că a fost o noapte grea pentru CFR Călători şi Infrastructură şi că, totuşi, speră ca această situaţie să nu se mai repete.

În ciuda acestor probleme, Pătraşcu i-a dasfătuit pe călători să circule în continuare cu trenul.

Un alt tren afectat, care a rămas blocat, pe parcursul nopţii, la Fundulea, este personalul 8021 Bucureşti-Constanţa, care s-a pus şi el în miscare la ora 7.10, conform sursei citate.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici