Călăraşi: Un copil de un an şi două luni a murit în urma unui incendiu izbucnit în locuinţă

Un copil în vârstă de un an şi două luni a murit după ce un incendiu a cuprins locuinţa familiei sale, din localitatea Nicolae Bălcescu, judeţul Călăraşi, pompierii stabilind că focul a pornit după ce mama copilului a lăsat în dormitor o lumânare aprinsă.

301 afișări
Imaginea articolului Călăraşi: Un copil de un an şi două luni a murit în urma unui incendiu izbucnit în locuinţă

Călăraşi: Un copil de un an şi două luni a murit în urma unui incendiu izbucnit în locuinţă (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat dat publicităţii, vineri, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Călăraşi, un incendiu a izbucnit, joi seară, la o casă din satul Nicolae Bălcescu, comuna Alexandru Odobescu, iar focul a cuprins dormitorul locuinţei, generând foarte mult fum.

Pompierii, ajutaţi de voluntari din localitate, au intervenit timp de aproape două ore pentru stingerea flăcărilor, iar după ce incendiul a fost lichidat, în dormitor a fost găsit trupul carbonizat al fiicei proprietarilor, în vârstă de un an şi două luni.

Mama copilei a încercat să intre în casă şi să îşi salveze fetiţa, însă nu a reuşit. Femeia a suferit arsuri de gradele unu şi doi pe aproximativ 15 la sută din suprafaţa corpului, fiind arsă în zona feţei, a mâinilor şi a toracelui. Ea a fost dusă de către un echipaj SMURD la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului din Călăraşi.

Pompierii au stabilit că incendiul a izbucnit din cauza neglijenţei femeii, care a lăsat în dormitor o lumânare aprinsă folosită pentru iluminarea locuinţei, lumânare care a căzut peste mai multe materiale textile pe care le-a aprins.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici