Calvarul Alinei, o tânără din R. Moldova, exploatată sexual în Dubai

Cazul unei tinere din Republica Moldova, care a fost păcălită de iubitul ei şi a ajuns prostituată în Dubai, unde a fost arestată de poliţie când a reuşit să scape de traficanţi, a fost relatat de AFP.

2272 afișări
Imaginea articolului Calvarul Alinei, o tânără din R. Moldova, exploatată sexual în Dubai

Calvarul Alinei, o tânără din R. Moldova, exploatată sexual în Dubai

Alina avea 20 de ani când iubitul ei i-a "aranjat" un post de vânzătoare în Portugalia. Pentru că era naivă şi săracă, ca majoritatea compatrioatelor sale, tânăra a ajuns să fie vândută şi forţată să se prostitueze în Dubai.

"Locuiam doar cu bunica mea, nu aveam nimic", a spus Alina, care provine dintr-un sat din regiunea Floreşti, în nordul Moldovei.

Ea a acceptat imediat să plece în Portugalia pentru a lucra ca vânzătoare, la propunerea prietenului său, care i-a obţinut şi viza pentru Portugalia. El a dus-o la aeroport unde a transferat-o unui alt bărbat.

Ajunsă în Lisabona, Alina a fost sechestrată într-un apartament împreună cu o altă tânără, iar paşaportul i-a fost confiscat.

"Atunci mi-am dat seama că am căzut în mâna traficanţilor", a spus ea printre lacrimi.

După o săptămână, cele două fete au fost duse iar pe aeroportul din Lisabona, de unde au fost preluate de o altă persoană.

"În aerogară, mi-a dat paşaportul în ultimul moment. Nu am îndrăznit să plâng. Eram ca paralizată", a spus Alina.

Când au ajuns în Dubai, cele două fete din Republica Moldova au fost vândute unei "Ouzbèke" (matroane), căsătorite cu un poliţist arab, un cuplu care "controla" 11femei din Republica Moldova şi din Ucraina, înghesuite într-o cameră.

"Trebuie să te prostituezi în baruri, discoteci, pe stradă, şi dacă refuzi vei fi bătută, poate chiar omorâtă", a prevenit-o una dintre veterane.

"Patroana" a impus condiţiile: Alina, supravegheată în permanenţă, trebuia să aducă 10.000 de euro, după care va vedea înapoi paşaportul.

După trei luni de scalvie sexuală, Alina a reuşit să fugă. Ea a cerut ajutor la o secţie de poliţie unde a fost aruncată în închisoare.

"Am înţeles că nu puteam să mă bazez nici pe poliţie, nici pe justiţie", a spus ea.

Fără acte, ea nu avut altă soluţie decât cea de a se prostitua pentru a câştiga bani şi a se întoarce în Moldova.

Fata a trăit şase luni cu unul dintre clienţii săi şi a rămas însărcinată. Dar a fost arestată "în stradă", pentru că nu avea acte şi a intrat iar la închisoare, unde a născut un băieţel. Tatăl copilului nu a mai răspuns la cererile de ajtuor ale femeii.

După ce a stat un an în închisoare, Alina a fost eliberată la sfârşitul lui 2006 şi, împreună cu fiul său, a fost repatriată prin intermediul Ambasadei Rusiei din Dubai.

"Fără tată şi neavând legături puternice" cu mama sa, Alina s-a întors la bunica sa, care "a înţeles-o întotdeauna", scrie AFP.

Fostul ei iubit a dispărut.

Ca majoritatea victimelor din Republica Moldova, Alina nu a vrut să depună plângere, pentru că este de părere că poliţia şi justiţia sunt mână în mână cu traficanţii.

În prezent, ea are 25 de ani, trăieşte în satul său natal şi nu vorbeşte despre trecutul său. Cu toate acestea "vecinii o vorbesc de rău" şi o tratează mai degrabă ca pe un vinovat decât ca pe o victimă", conchid jurnaliştii de la AFP.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici