Camionagiii slovaci au pus capăt blocadei la punctul de trecere a frontierei cu Ucraina

Şoferii de autocamioane din Slovacia au pus capăt blocadei singurului punct de trecere a frontierei rutiere de marfă cu Ucraina. Transportatorii slovaci blocaseră traficul de camioane dinspre Ucraina, cerând UE să reintroducă restricţiile privind accesul firmelor ucrainene de transport mărfuri.

156 afișări
Imaginea articolului Camionagiii slovaci au pus capăt blocadei la punctul de trecere a frontierei cu Ucraina

Camionagiii slovaci au pus capăt blocadei la punctul de trecere a frontierei cu Ucraina

Camionagiii slovaci au pus capăt blocadei singurului punct de trecere a frontierei rutiere de marfă cu Ucraina, au informat, vineri, o asociaţie a transportatorilor slovaci şi serviciul al Ucrainei, notează Reuters.

Transportatorii slovaci blocaseră luni traficul de camioane dinspre Ucraina, cerând Uniunii Europene să reintroducă restricţiile privind accesul firmelor ucrainene de transport rutier de mărfuri în blocul comunitar, care au fost eliminate după invazia Rusiei în Ucraina de anul trecut.

Din cauza blocadei de aproape o lună a frontierei polono-ucrainene, un număr semnificativ de camioane au folosit punctele de trecere a frontierei slovace pentru a trece în UE.

Protestatarii doresc să pună capăt accesului fără permis al camionagiilor ucraineni în UE şi spun că şoferii ucraineni le scad preţurile în privinţa transporturilor. Pe de altă parte Kievul susţine că volumul traficului pe timp de război face ca un sistem de permise pentru camioane să fie imposibil de aplicat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici