Campania de Informare "Ziua Serviciilor de Urgenţă" la Bucureşti

Campania de Informare Interactiv-Distractivă ”Ziua Serviciilor de Urgenţă” organizată şi facilitată de către Proiectul Comunitar Ready Steady Go în colaborare cu serviciile de urgenţă din Bucureşti, este o nouă abordare care fascinează elevii de toate vârstele, învăţându-i în acelaşi timp cum să rămână în siguranţă, cum pot preveni pericolele din jurul lor, precum şi cum să devină responsabili în cazul în care sunt martorii unei situaţii de urgenţă.

169 afișări
Imaginea articolului  Campania de Informare "Ziua Serviciilor de Urgenţă" la Bucureşti

Campania de Informare "Ziua Serviciilor de Urgenţă" la Bucureşti

Pe data de 7 iunie a.c., elevii claselor a V-a din cadrul Şcolii Gimnaziale nr. 49, Sectorul 2, au fost întâmpinaţi de către echipajele serviciilor de urgenţă chiar în curtea şcolii, pentru a le oferi mesaje deosebit de importante, mai ales pe perioada vacanţei de vară.

Echipajele serviciilor de urgenţă au explicat, pe rând, responsabilităţile profesiei specifice, echipamentele de intervenţie, cum şi când sunt folosite acestea, metode de prevenire a situaţiilor de urgenţă şi multe alte informaţii folositoare pentru viitor, pe care tinerii le pot folosi dacă este cazul, inclusiv acordarea primului ajutor. În plus, elevii au avut oportunitatea de a observa, mai îndeaproape, autospecialele fiecărui serviciu de urgenţă, fiind cu adevărat entuziasmaţi de dotările fiecărei autospeciale.

De asemenea, din partea membrilor Proiectului Comunitar Ready Steady Go, tinerilor li s-a reamintit importanţa de a rămâne calmi într-o situaţie în care se necesită intervenţia serviciilor de urgenţă, de a suna la linia telefonică dedicată apelurilor de urgenţă 112 numai în cazul în care este strict necesar şi impactul negativ pe care un apel fals către numărul de telefon 112 îl poate genera.

La finalul vizitei, elevii au fost foarte entuziasmaţi de vizita şi interacţiunea cu membrii serviciilor de urgenţă, înţelegând că şi tinerii, indiferent de vârstă, reprezintă o parte importantă a comunităţii care poate ajuta oricând pe cineva aflat la nevoie.

Pentru această zi deosebită şi interesantă, acordăm mulţumiri speciale tuturor celor care au făcut această zi posibilă pentru tineri:

● Conducerii Şcolii Gimnaziale nr. 49, Sector 2, Bucureşti,
● Direcţei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucureşti ”General de divizie Constantin Anton”,
● Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Dealul Spirii" Bucureşti-Ilfov,
● Poliţiei Capitalei Bucureşti, respectiv Serviciului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii şi Brigăzii Rutiere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici