Campanie adresată consumatorilor de droguri, în Vama Veche

O campanie pentru reducerea riscurilor asociate consumului de droguri a fost lansată, luni, în Vama Veche, urmând să se desfăşoare până la jumătatea lunii august.

82 afișări
Imaginea articolului Campanie adresată consumatorilor de droguri, în Vama Veche

Campanie adresată consumatorilor de droguri, în Vama Veche (Imagine: Mediafax Foto)

Coordonatorul Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa, comisarul Sorin Petrescu, a declarat, luni, într-o conferinţă de presă desfăşurată la Prefectura Constanţa, că acest proiect, intitulat "Deschide ochii! Fără riscuri în plus!” îşi propune reducerea riscurilor asociate consumului de droguri (marijuana, cocaină, ecstasy, ketamină, heroină) în rândul tinerilor din Vama Veche prin oferirea unor informaţii potrivite, dar şi promovarea serviciilor existente pentru tratamentul dependeţei de droguri.

Campania constă în activităţi de informare şi conştientizare asupra riscurilor asociate consumului de droguri (hepatite, HIV-SIDA, supradoze).

Activităţile se vor desfăşura în două puncte de informare din Vama Veche, aşezate vizibil şi cu acces facil. Echipa de implementare a campaniei va fi compusă din cinci serii de specialişti – câte şase persoane pe serie. Ei vor lucra şase ore/zi, programul fiind între 9.00-12.00 şi 15.00-18.00. În unele week-enduri echipa se va dubla, fapt care va permite o intensificare a activităţilor.

Prezent la lansarea acestei campanii, preşedintele Agenţiei Naţionale Antidrog, chestorul şef Pavel Abraham, a spus că proiectul „Deschide ochii! Fără riscuri în plus!” este primul care se adresează consumatorilor de droguri.

“Vrem să-i ajutăm pe cei care au probleme cu drogurile. În paralel cu această acţiune, în zonă vor fi intensificate acţiunile specifice poliţiştilor de frontieră şi a celor de la Crima Organizată şi Antidrog”, a afirmat chestorul-şef Pavel Abraham.

Astfel, cei care recunosc că sunt consumatori de droguri vor avea parte de consiliere din partea specialiştilor şi vor primi o seringă sterilă, dacă vor preda una folosită. Preşedintele Agenţiei Naţionale Antidrog susţine că în acest mod se încearcă menţinerea în apropierea autorităţilor a consumatorilor de droguri, dar şi pentru a preveni apariţia unor boli ca hepatita B şi C sau HIV-SIDA, urmare a folosirii unei seringi de către mai mulţi utilizatori.

În străinătate, unde a fost testat acest sistem de schimb al seringilor, 65 % dintre consumatorii care au primit o seringă s-au întors şi au adus-o înapoi, folosită.

Campania este adresată celor aproximativ 5.000 de tineri aşteptaţi în această perioadă în Vama Veche şi se va desfăşura până în 18 august.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici