Câmpeanu: Am declanşat un control la ITM Hunedoara, în colaborare cu procurorii

Ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, a declarat, miercuri, că a declanşat un control la Inspectoratul Teritorial de Muncă (ITM) Hunedoara, pentru a stabili dacă reprezentanţii instituţiei şi-au îndeplinit corect atribuţiile privind verificarea condiţiilor de muncă pentru mineri.

125 afișări
Imaginea articolului Câmpeanu: Am declanşat un control la ITM Hunedoara, în colaborare cu procurorii

Câmpeanu: Am declanşat un control la ITM Hunedoara, în colaborare cu procurorii (Imagine: Mediafax Foto)

Mariana Câmpeanu a precizat că ITM efectuează verificări o dată pe trimestru, ultima din domeniul minier având loc în luna septembrie.

Ministrul Muncii, Familiei şi Egalităţii de Şanse a adăugat că cei de la conducerea minei Petrila ar fi trebuit să anunţe din 7 noiembrie inspectorii ITM Hunedoara despre deschiderea noului abataj.

Demnitarul a mai spus că în prezent inspecţia declanşată de Ministerul Muncii la ITM Hunedoara este în plină desfăşurare.

"Inspecţia a început acolo, am luat actele de care aveam nevoie de la reprezentanţii minei, sunt şi procurori acolo care participă la anchetă", a conchis Mariana Câmpeanu.

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalului Hunedoara, Victoriţa Povarnă, a anunţat, marţi, că în cazul exploziilor de la mina Petrila a fost deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă şi vătămare corporală, iar comisia de anchetă continuă cercetările pentru stabilirea împrejuărilor şi a cauzelor care au provocat moartea celor doisprezece mineri şi rănirea celorlalţi cincisprezece.

În paralel, comisia de anchetă, formată din patru procurori specializaţi în astfel de cazuri, doi ofiţeri de la IGPR, doi judiciarişti din IPJ Hunedoara, specialiştii din cadrul ITM şi cei ai Institutului Naţional de Securitate Minieră - INSEMEX, continuă audierile celor implicaţi, fosta conducerea a minei Petrila fiind deja audiată.

Două explozii au avut loc, sâmbătă, în mina Petrila. În urma deflagraţiilor, 12 mineri şi salvatori au murit, iar alţi 14 au fost răniţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici