Câmpeanu: România va avea cel mai accentuat proces de îmbătrânire a populaţiei din Uniunea Europeană

România va fi ţara din UE cu procesul cel mai accentuat de îmbătrânire a populaţiei şi, totodată, va avea un procent de cheltuieli cu pensiile din PIB printre cele mai mari, a declarat, joi, la prezentarea unui studiu privind pensiile, ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu.

199 afișări
Imaginea articolului Câmpeanu: România va avea cel mai accentuat proces de îmbătrânire a populaţiei din Uniunea Europeană

Câmpeanu: România va avea cel mai accentuat proces de îmbătrânire a populaţiei din Uniunea Europeană (Imagine: Cătălin Abagiu / Mediafax Foto)

Ministrul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice, Mariana Câmpeanu, a precizat că ar trebui avut în vedere faptul că România va fi ţara cu procesul cel mai accentuat de îmbătrânire a populaţiei din toată Uniunea Europeană, la asta contribuind natalitatea scăzută, mortalitatea infantilă şi migraţia forţei de muncă, în special a celei tinere.

"Dacă vor mai fi persoane care vor pleca să îşi găsească un loc de muncă în străinătate, acelea vor fi tocmai persoanele tinere. Aceste componente, corelate şi cu creşterea speranţei de viaţă, vor duce la cel mai mare procent de îmbătrânire a populaţiei în România", a spus ministrul Muncii.

O consecinţă a acestei situaţii va fi, în opinia Marianei Câmpeanu, creşterea procentului din PIB al cheltuielilor cu pensiile.

"Procentul cheltuielilor cu pensiile în PIB va creşte şi va fi unul dintre cele mai mari din Uniunea Europeană", a spus ea.

În acelaşi context, ministrul Muncii a precizat că în numărul de tineri din România ajunsese, în 2012, să fie egal cu cel al bătrânilor, ceea ce înseamnă că procesul de îmbătrânire a populaţiei era deja în plină desfăşurare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici