Când ies pe străzile Capitalei primele autobuze turcoaz Otokar. Pe ce linii vor circula

Societatea de Transport Bucureşti (STB) va scoate pe traseu primele autobuze Otokar începând cu data de 1 decembrie, anunţă Primăria Capitalei.

3541 afișări
Imaginea articolului Când ies pe străzile Capitalei primele autobuze turcoaz Otokar. Pe ce linii vor circula

Când ies pe străzile Capitalei primele autobuze turcoaz Otokar. Pe ce linii vor circula

”În sfârşit, pe străzile Capitalei vor circula autobuze noi şi moderne, care vor asigura bucureştenilor servicii de transport civilizate, la standarde europene. Primele 30 de autobuze Otokar, achiziţionate de Primăria Capitalei şi predate STB SA, vor ieşi în trasee începând cu data de 1 decembrie. Noile autobuze sunt dotate cu aer condiţionat, cu sistem de taxare inteligent, sunt accesibilizate pentru toate categoriile de pasageri şi beneficiază de supraveghere video atât în interior, cât şi în exterior”, a declarat primarul General, Gabriela Firea.

Cele 30 de autobuze Otokar vor asigura serviciul de transport pe liniile 302 (cu autobuze de 10 metri lungime), 336 şi 601 (cu autobuze de 12 metri lungime), precum şi pe liniile 780 şi 783, care fac legătura cu Aeroportul Internaţional Henri Coandă (cu autobuze articulate, cu lungime de 18 metri).

Ulterior, pe măsură ce noile autobuze vor fi recepţionate, acestea vor fi introduse în circulaţie, conform graficului, pe liniile din zona centrală. Astfel, până la sfârşitul anului 2018, noile autobuze de culoare turcoaz vor mai fi văzute şi pe liniile 124, 137, 261, 682 şi 781.

În luna iunie a acestui an, primarul general, Gabriela Firea, a semnat împreună cu managerul general al Otokar Otomotiv ve Savunma Sanayi, Serdar Gorguc, contractul prin care Primăria Capitalei achiziţionează 400 de autobuze noi Euro 6. Conform graficului de livrări, până la sfârşitul acestui an, vor veni la Bucureşti primele 100 de unităţi, urmând ca anul viitor, să ajungă şi restul de 300 de autobuze. Valoarea tranzacţiei este 100 milioane euro plus TVA. Autobuzele sunt de trei tipuri în funcţie de traseele pe care vor circula: 320 de autobuze de 12 m, 50 autobuze de 10,7m şi 30 de autobuze de 18.

Noile autobuze beneficiază de tehnologie GPS, care permite localizarea în trafic şi furnizarea către călători a informaţiilor legate de timpii de aşteptare în staţie şi de parcurgere a traseului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici