Când se deschid şi care sunt condiţiile de acces la principalele târgurile de Crăciun din România

  • Târgul de Crăciun din Bucureşti începe mâine, pe 26 noiembrie şi se termină pe 26 decembrie
  • Evenimentul va avea loc pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii şi îşi propune să readucă spiritul sărbătorilor de iarnă în inima oraşului
  • Conform legislaţiei în vigoare, accesul participanţilor este permis, în baza prezentării Certificatului Digital European COVID-19
  • Târguri de Crăciun au loc în mai multe oraşe din ţară.
4348 afișări
Imaginea articolului Când se deschid şi care sunt condiţiile de acces la principalele târgurile de Crăciun din România

Când se deschid şi care sunt condiţiile de acces la principalele târgurile de Crăciun din România

În perioada 26 noiembrie – 26 decembrie 2021, pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii, Primăria Municipiului Bucureşti, va deschide Bucharest Christmas Market, eveniment care "îşi propune să readucă spiritul sărbătorilor de iarnă în inima oraşului".

"La cea de-a XIV-a ediţie a Bucharest Christmas Market, momentele speciale vor fi petrecute alături de cei dragi în aer liber, într-un decor de poveste. Bradul care va fi amplasat în Piaţa Universităţii are o înălţime de 15 metri, este reutilizabil şi ecologic, creat din lemn şi împodobit cu ornamente sculptate. Programul va fi completat de muzică ambientală şi momente speciale dedicate sărbătorii Crăciunului", se arată în prezentarea târgului.

Anul acesta, evenimentul se va desfăşura în condiţii speciale, adaptate contextului epidemiologic actual.

Astfel, pentru o gestionare adecvată a numărului de vizitatori, esenţială din motive de sănătate şi siguranţă accesul în târg se va face pe bază de bilet, care va acoperi, de asemenea, o parte din costurile organizării evenimentului.

Preţul biletului care asigură o intrare/zi la târg este de 5 lei la achiziţionarea online, respectiv de 7 lei, la casa de bilete din locaţie. Copiii cu vârsta până în 12 ani beneficiază de acces gratuit. Biletele online sunt disponibile începând cu 12 noiembrie, iar casa de bilete, funcţionează pe toată durata de desfăşurare a evenimentului Bucharest Christmas Market. Bilete sunt disponibile online pe Entertix.ro

Conform legislaţiei în vigoare, accesul participanţilor se realizează în limita a 30% din capacitatea spaţiului de desfăşurare a evenimentului şi este permis doar persoanelor vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanelor care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2, în baza prezentării Certificatului Digital European COVID-19. Sunt exceptaţi de la prezentarea acestor documente copiii cu vârsta mai mică sau egală cu 12 ani, însoţiţi de o persoană majoră care se află în una dintre situaţiile prevăzute mai sus.

Organizatorii au obligaţia de a scana codul QR fără a reţine niciun fel de date sau informaţii din certificatul verificat. Purtarea măştii de protecţie este obligatorie (excepţie: copiii cu vârsta mai mică de 5 ani). La intrare, toţi participanţii vor trece printr-un triaj observaţional/termoscanare.

Sibiu Târg Crăciun

La Sibiu târgul se va deschide tot vineri, pe 26 noiembrie. Târgul de Crăciun din centrul Sibiului se va deschide doar pentru cei care au certificat verde, au anunţat,  miercuri, organizatorii. Evenimentul va avea loc în interiorul unui perimetru închis, care va permite verificarea. În cazul copiilor sub 12 ani, accesul se va face doar însoţiţi de un adult care trebuie să îndeplinească unul dintre criterii, vaccinare anti-Covid sau trecere prin boală.

Acest târg va fi deschis între orele 11.00 şi 21.00, începând de vineri, până în 2 ianuarie.

"Ne-am concentrat toate eforturile înspre a oferi o experienţă cât mai în siguranţă, pentru toţi participanţii, atât public cât şi expozanţi. Avem încheiate mai multe parteneriate, cu diferite companii şi instituţii, pentru a oferi publicului o experienţă cât mai plăcută, chiar şi în aceste condiţii atipice", a declarat organizatorul Târgului de Crăciun, Andrei Drăgan Răduleţ.

Voluntarii Crucii Roşii vor testa săptămânal toate persoanele care lucrează la Târgul de Crăciun.

Cea mai căutată atracţie în ultimii ani, gigantica roată panoramică, revine în Piaţa Mare pe toată durata Târgului de Crăciun. De asemenea, patinoarul va fi funcţional încă de la deschidere şi pe întreaga durată a evenimentului. Cei mici şi cei mari vor putea patina în fiecare zi, între orele 09.30 şi 21.00. Cei care nu au echipament îl pot închiria de la centrul patinoarului, costul fiind de 15 lei, iar biletul de intrare tot 15 lei.

Cluj Târg de Crăciun

Târgul de Crăciun din Cluj-Napoca va avea loc în acest an în perioada 26 noiembrie 2021 – 31 decembrie 2021. Primarul Emil Boc, a declarat, vineri, la un post de radio local, că doar puţin peste 2000 de clujeni vor avea acces simultan la ediţia din acest an a Târgului de Crăciun.

„Conform legilor în vigoare astăzi, se poate organiza Târgul de Crăciun cu procent de 30% din capacitatea spaţiului. Avem în Piaţa Unirii 7.000 de metri pătraţi, iar 30% înseamnă maxim 2.100 de persoane simultan în târg. În condiţiile acestea, târgul se va organiza într-un format restrâns, se va renunţa la aproximativ 35 de căsuţe, faţă de 2019. Vor fi 46 de căsuţe cu produse tradiţionale, obiecte artizanale realizate de meşteri populari, căsuta lui Moş Crăciun, cupola de lumini, bradul şi animaţie stradală. Nu va fi scenă, tocmai pentru a fi mai mult spaţiu şi liber, programul artistic va fi doar în zona bradului”, a transmis primarul Emil Boc, informează monitorulcj.ro. Intrare este liberă şi pe baza certificatului digital COVID-19.

Şi la Timişoara şi Oradea vor avea loc târguri de mai mici dimensiuni. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici