Când vom merge din nou pe lotul 3 al Autostrăzii Sibiu–Orăştie

Circulaţia pe lotul 3 al autostrăzii Orăştie – Sibiu, închis din septembrie 2015 şi parţial demolat din cauza problemelor apărute la fundaţie, provocate de infiltraţii, va fi reluată în septembrie, susţine ministrul Transporturilor, Sorin Buşe.

10380 afișări
Imaginea articolului Când vom merge din nou pe lotul 3 al Autostrăzii Sibiu–Orăştie

Când vom merge din nou pe lotul 3 al Autostrăzii Sibiu–Orăştie

Sorin Buşe a efectuat, joi, o vizită pe lotul 3 al Autostrăzii Sibiu – Orăştie, închis traficului din septembrie 2015, şi a declarat că circulaţia va fi reluată în termen, respectiv în septembrie.

"Termenul pentru reconstrucţia celor două sute de metri de pe Orăştie - Sibiu se menţine. Se va face Expertiza pe întreg lotul, iar dacă apar probleme le vom remedia pe parcurs, fără a afecta traficul. Apreciez ca aţi avut curajul să preluaţi voi lucrarea ( CNADNR - n.r.). Decizia aceasta trebuie respectată. Reparăm ce nu au făcut alţii, din păcate, dar pe banii lor. Nu trebuie să existe nicio abatere de la termenul de finalizare înaintat şi pentru cea mai mică întârziere vă rog sa-mi prezentaţi soluţiile”, a spus ministrul Transporturilor.

Lucrările de refacere a lotului 3 au început în luna aprilie, după ce în septembrie 2015 traficul a fost închis, iar în luna octombrie 2015, din cauza problemelor apărute la fundaţia autostrăzii, cauzate de infiltraţii, s-a luat decizia demolării unei porţiuni de 200 de metri.

Potrivit Ministerului Transporturilor, valoarea contractelor este estimată la 3.715.262 lei fără TVA, suma fiind asigurată din garanţii de bună execuţie a constructorului care au fost executate de către CNADNR.

Potrivit MT, CNADNR a executat Garanţia de Bună Execuţie constituită de către Salini Impregilo SpA, în valoare de 60.479.160 lei, sumă ce a fost încasată de companie de la banca emitentă în data de 28 aprilie 2016.

Este pentru prima dată când CNADNR execută lucrări în regie proprie.

Autostrada Sibiu – Orăştie a fost inaugurată în noiembrie 2014.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici