Cannabis vs. Coronavirus. Ce spun cercetătorii despre şansele celor care fumează Cannabis de a contracta COVID-19

  • Fumătorii, fie că este vorba despre cei care fumează tutun ori despre cei care fumează cannabis, sunt mai predispuşi să ia noul coronavirus
  • Imunitatea plămânilor unui fumător este mai mică, spun specialiştii
  • Ei îndeamnă cât mai mulţi oameni să renunţe la fumat
5609 afișări
Imaginea articolului Cannabis vs. Coronavirus. Ce spun cercetătorii despre şansele celor care fumează Cannabis de a contracta COVID-19

Cannabis vs. Coronavirus. Ce spun cercetătorii despre şansele celor care fumează Cannabis de a contacta COVID-19

Peste un milion de oameni au contactat COVID-19 la nivel mondial şi aproximativ 60.000 au murit din cauza bolii provocate de noul coronavirus. Cercetătorii avertizează că răspândirea ar putea continua dacă distanţarea socială nu este respectată. Ei au efectuat studii şi asupra celor mai predispuşi oameni în privinţa contactării virusului şi spun că fumătorii prezintă un risc sporit.
 
Fumătorii, fie că sunt de tutun ori cannabis, precum şi adepţii vapingului, sunt mai predispuşi să contacteze coronavirusul, pentru ca aceste obiceiuri afectează funţia imunitară a plămânilor, spune dr. Stanton Glantz, de la UCSF Center for Tabacco Control Research and Education.
 
"Fumatul nu provoacă gripă, vapingul nu o face. Dar oamenii care fumează sau sunt fumători pasivi sunt mult mai predispuşi la îmbolnăvire", mai spune dr. Stanton Glantz.
 
"Nu există dovezi clare care să indice o legătura între COVID şi fumat, dar ştim sigur că imunitatea fumătorilor este mai redusă. Altfel, între fumătorii de tutun şi cei de canabis nu există diferenţe, când vine vorba despre efectele asupra plămânilor", mai adaugă el.
 
Un alt profesor în epidemiologie, Chris Whitty, spune: "Acum este un moment foarte bun pentru renunţatul la fumat".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici