Capitala se pregăteşte pentru sărbătorile de iarnă. Luminile de Crăciun au fost aprinse în această seară - GALERIE FOTO

Un elev olimpic la matematică, asistat de primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, şi de ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a aprins miercuri seară, din Piaţa Universităţii, luminile de sărbători în Bucureşti şi a dat astfel startul sărbătorilor de iarnă.

1446 afișări
Imaginea articolului Capitala se pregăteşte pentru sărbătorile de iarnă. Luminile de Crăciun au fost aprinse în această seară - GALERIE FOTO

Capitala se pregăteşte pentru sărbătorile de iarnă. Luminile de Crăciun au fost aprinse în această seară (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Luminile au fost aprinse la ora 19.00, de pe esplanada cu statui din Piaţa Universităţii, de către Cosmin Ştefan Gramatovici, în vârstă de 16 ani, elev la Colegiul Naţional "Tudor Vianu" din Capitală, câştigător al medaliei la aur la concursuri internaţionale de matematică.

Potrivit municipalităţii, miercuri seară, au fost aprinse luminile pe bulevardele Magheru, Nicolae Bălcescu, I. C. Brătianu, Unirii, de la Piaţa Unirii până la Palatul Parlamentului şi de la Palatul Parlamentului până la intersecţia cu Mircea Vodă, Lascăr Catargiu şi Regina Elisabeta, dar şi pe Şoseaua Kiseleff şi în Piaţa Victoriei, pe Calea Victoriei, la Arcul de Triumf, în Centrul Istoric, în Piaţa Constituţiei, Piaţa Regelui, Piaţa George Enescu şi Piaţa Universităţii.

GALERIE FOTO

În noaptea de miercuri spre joi, vor fi aprinse luminile pe Calea Dorobanţi, Bd. Aviatorilor, Şoseaua Bucureşti-Ploieşti, Piaţa Charles de Gaulle, Piaţa Rosetti, Bulevardul Carol şi cele de la Piaţa Presei Libere.

Joi, ornamentele de sărbători vor lumina şi la intrarea în Bucureşti de pe DN1, A2 şi A1, la intrarea în Bucureşti dinspre Giurgiu, pe Bd. Tineretului, la intrarea în Parcul Tineretului, pe Bd. Ferdinand, în Piaţa Operei, precum şi pe Calea Dorobanţilor, între Piaţa Dorobanţi şi Şoseaua Ştefan cel Mare.

Ornamentele puse de municipalitate în Bucureşti au, în total, aproximativ 2,7 milioane de beculeţe de tip LED.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici