Căpitanul SRI acuzat de trafic de influenţă şi-a recunoscut vinovăţia

Căpitanul SRI acuzat de trafic de influenţă şi-a recunoscut vinovăţia. El a fost de acord cu o pedeapsă de trei ani închisoare cu suspendare şi va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Spitalului Judeţean ori la Drumuri şi Poduri Constanţa.

419 afișări
Imaginea articolului Căpitanul SRI acuzat de trafic de influenţă şi-a recunoscut vinovăţia

Căpitanul SRI acuzat de trafic de influenţă şi-a recunoscut vinovăţia

„Procurorii militari din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Serviciul pentru efectuarea urmăririi penale în cauze privind infracţiunile de corupţie săvârşite de militari au dispus sesizarea Tribunalului Militar Bucureşti, în baza dispoziţiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei a inculpatului Bogdan Popescu, cercetat sub control judiciar, la data comiterii faptei ofiţer în cadrul Serviciului Român de Informaţii (S.R.I.) - Direcţia Regională de Informaţii Dobrogea, cu gradul de căpitan, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de trafic de influenţă”, potrivit unui comunicat de presă.

Pe 9 august, Bogdan Popescu i-ar fi pretins unei persoane, martor în cauză, suma de 2.500 de euro, lăsând să se înţeleagă că are influenţă asupra unor funcţionari din cadrul Serviciului Român de Informaţii, astfel încât să îi determine să nu îşi îndeplinească un act ce intra în atribuţiile de serviciu ale acestora şi care ar fi vizat persoana respectivă, iar pe 19 august a primit suma de 2.500 euro în scopul anterior menţionat, împrejurare în care s-a procedat la constatarea infracţiunii flagrante.

„În prezenţa avocatului, inculpatul a declarat expres că recunoaşte comiterea faptei reţinute în sarcina sa, acceptă încadrarea juridică pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi este de acord cu felul şi cuantumul pedepsei aplicate, precum şi cu forma de executare a acesteia, respectiv o pedeapsă de 3 ani închisoare cu suspendarea executării pedepsei pe durata unui termen de supraveghere de 3 ani şi interzicerea, pe o perioadă de 3 ani de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare prin care s-a dispus suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, a drepturilor: de a fi ales în autorităţile publice sau în orice alte funcţii publice, de a ocupa o funcţie care implică exerciţiul autorităţii de stat, de a ocupa funcţia ori de a desfăşura activitatea de angajat al Serviciului Român de Informaţii şi de a comunica cu persoana menţionată în acordul de recunoaştere a vinovăţiei ori de a se apropia de aceasta”, se menţionează în comunicat.

Potrivit sursei citate, pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, în cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă ,,Sf. Apostol Andrei” Constanţa sau în cadrul Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Constanţa.

Dosarul de urmărire penală împreună cu acordul de recunoaştere a vinovăţiei au fost înaintate la Tribunalul Militar Bucureşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă a controlului judiciar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici