Captură istorică în portul Constanţa. Droguri de 60 de milioane de euro, găsite de poliţişti într-un container

  • Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut o captură de droguri de 60 de milioane de euro în portul Constanţa.
  • Drogurile au fost descoperite într-un container venit din Siria.
  • Drogurile ar fi fost ascunse între marfa legală, mai exact săpun.
1711 afișări
Imaginea articolului Captură istorică în portul Constanţa. Droguri de 60 de milioane de euro, găsite de poliţişti într-un container

Potrivit unui comunicat al IGPR, duminică, în Portul Constanţa a ajuns o navă ce transporta două containere, cu 40 de tone de produse nealimentare, trimise din Portul Latakya, Siria, şi care ar fi tranzitat Turcia.

În urma unui control efectuat de poliţişti şi procurorii DIICOT, în unul dintre cele două containere au fost descoperite, ascunse, 1.480 de kilograme de haşiş şi 751 de kilograme de pastile de captagon, adică peste 4 milioane de pastile.

Valoarea de piaţă a drogurilor este de aproximativ 60.000.000 de euro.

Drogurile ar fi fost ascunse între marfa legală, mai exact săpun, astfel încât să se evite descoperirea acestora prin mijloace tehnice specifice de detectare a acestor substanţe, susţin poliţiştii.

Marfa de acoperire era săpun organic cu o densitate foarte mare, care avea menirea de a masca drogurile ce se aflau între cutiile de carton ce conţineau săpun. Comprimatele de tip captagon, uzual, au un conţinut ridicat de amfetamină”, se arată în comunicat.

Potrivit IGPR, aceasta este cea mai mare captură de pastile de captagon şi haşiş din istoria Poliţiei Române.

Poliţiştii fac în prezent cercetări cu privire la mai multe persoane, cetăţeni români şi străini, pentru a se stabili implicarea în organizarea acestui transport de droguri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici