Caramitru roagă publicul TNB să nu ceară imediat rambursarea banilor pentru bilete: Riscă să provoace „colapsul instituţiei”

  • Ion Caramitru, directorul TNB, roagă publicul să nu în calcul ideea de a cere imediat rambursarea banilor pentru bilete.
  • Spectacolele şi activităţile culturale de la Teatrul Naţional Bucureşti au fost suspendate cel puţin până pe 31 martie.
  • Măsura a fost luată în contextul pandemiei de COVID-19.
2000 afișări
Imaginea articolului Caramitru roagă publicul TNB să nu ceară imediat rambursarea banilor pentru bilete: Riscă să provoace „colapsul instituţiei”

Caramitru roagă publicul TNB să nu ceară imediat rambursarea banilor pentru bilete

Managerul TNB spune că gestul are "efecte dramatice şi în plan financiar, riscând să provoace colapsul instituţiei".

Ion Caramitru a transmis un mesaj spectatorilor Teatrului Naţional Bucureşti (TNB), după ce spectacolele şi celelalte activităţi culturale cu public au fost suspendate cel puţin până pe 31 martie - cu posibilitatea de prelungire -, în contextul pandemiei de COVID-19.

Gestul "antrenează efecte dramatice şi în plan financiar, riscând să provoace colapsul instituţiei. În fiecare zi în care nu se joacă, teatrul pierde sume considerabile. Acestea sunt destinate funcţionării instituţiei, plăţilor de utilităţi, întreţinerii clădirii şi, nu în ultimul rând, pregătirii şi producţiei de noi spectacole, onorării drepturilor de autor şi plăţii colaboratorilor externi, în mare majoritate tineri actori. Toate spectacolele anulate din perioada de criză vor fi reprogramate, biletele deja cumpărate rămânând valabile", potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX.

"Spectatorii care îşi pot permite să aibă răbdarea de a se reîntâlni la o dată ulterioară cu actorii preferaţi şi cu spectacolele TNB pe care doresc să le vizioneze sunt rugaţi să nu ceară rambursarea biletelor cumpărate la spectacolele amânate din cauza epidemiei de coronavirus. În felul acesta ajută teatrul să îşi poată desfăşura activitatea de repetiţii şi de pregătire a unor noi premiere – dincolo de uşile închise temporar pentru public", conform sursei citate.

Caramitru adaugă că, "la ieşirea din acest episod dramatic (...), revenirea în sălile de spectacol ne va ajuta pe toţi să ne regăsim zâmbetul şi să ne vindecăm mai repede de traume".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici