Care sunt cele mai mari amenzi plătite de şoferii iubitori de viteză

Vă gândeaţi că amenzile de circulatie din România sunt mari? Ce ziceţi atunci de o amendă de aproape 800.000 de euro pentru depăşirea vitezei legale?

276 afișări
Imaginea articolului Care sunt cele mai mari amenzi plătite de şoferii iubitori de viteză

Care sunt cele mai mari amenzi plătite de şoferii iubitori de viteză (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

Aceasta este de altfel cea mai mare amendă de circulaţie din istorie, plătită de un elveţian pentru că a fost prins conducând un SLS AMG pe autostrada dintre Berna şi Lausanne cu 290 km/h, într-o zonă în care viteza maximă era de 130 km/h.

Pentru această abatere, şoferul a trebuit să plătească 790.000 de euro.

Din 2002, în Elveţia amenzile se dau în funcţie de averea contravenientului, pe principiul cu cât eşti mai bogat, cu atât plăteşti mai mult.

Pe locul doi în acest top se află tot un elveţian, de 53 de ani, care a fost surprins de radar conducând un Ferrari Testarossa cu 137km/h într-o zonă în care limita legală era de 80 de km/h. A plătit pentru această abatere nici mai mult nici mai puţin de 230.000 de euro, şi asta pentru că averea lui în acel moment depăşea 20 de milioane de euro.

Citeşte mai multe despre cele mai mari amenzi date şoferilor vitezomani pe www.incont.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici