Carmen Dan: Când vom avea acordul ISC, vom intra în perimetrul de la Bamboo pentru verificări

Inspectoratul de Stat în Construcţii (ISC) a considerat că nu sunt îndeplinite deocamdată criteriile de siguranţă pentru a intra în perimetrul clubului Bamboo, aşa că procurorii şi poliţiştii aşteaptă acordul ISC pentru a demara verificările, a anunţat ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

301 afișări
Imaginea articolului Carmen Dan: Când vom avea acordul ISC, vom intra în perimetrul de la Bamboo pentru verificări

Carmen Dan: Când vom avea acordul ISC, vom intra în perimetrul de la Bamboo pentru verificări (Imagine: Alexandrea Pandrea / Medifax Arhiva Foto)

"Ieri am lichidat incendiul. Am lăsat sub supraveghere perimetrul unde a avut loc incendiul. Aşteptăm să putem intra şi să putem face, sub supravegherea procurorului, toate verificările necesare. (Procurorii nu pot intra acolo -n.r.) pentru că există o rezoluţie a Inspectoratului de Stat în Construcţii care a considerat că nu sunt deocamdată îndeplinite criteriile de siguranţă pentru a intra acolo, dar acolo avem grijă să fie totul păstrat în conservare în aşa fel încât în momentul în care vom avea acordul, în condiţiile pe care le va dispune Inspectoratul de Stat în Construcţii, să intrăm şi să facem toate verificările necesare. Şi pe noi ne interesează să aflăm ce s-a întâmplat", a declarat, marţi, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan.

Întrebată dacă ministerul Afacerilor Interne este pregătit "să intervină când va expira acea perioadă de graţie pentru cluburi", Carmen Dan a replicat: "Cred că până atunci deja trebuie să avem nişte consultări şi cei care au responsabilităţi în acest domeniu trebuie să stea şisă analizeze foarte serios în ce condiţii pot funcţiona aceste cluburi".

Incendiul de la clubul Bamboo din Capitală a pornit "dintr-un spaţiu care normal e închis, nu funcţiona", localul "fiind în regulă pentru funcţionare" până pe 30 iunie 2017, a declarat, luni, la ieşirea de la Poliţia Capitalei, patronul localului, Joshua Castellano.

"Se va dezvălui tot ce trebuie, tot ce s-a întâmplat. Posibil (să fie cineva implicat -n.r.). Până acum nu s-a putut face nimic (cu imaginile de pe camere -n.r.). Nici procurorii nu au putut să intre acolo pentru că se poatre prăbuşi. Nu se poate. Asta am cerut şi eu pentru că vrem să vedem şi noi, dar nu se poate încă. Tot (toate imaginile -n.r.), serverele sunt pe partea de birouri. A pornit dintr-un spaţiu care normal era închis. Nu funcţiona. A fost foarte ciudat cum a prins focul şi cum s-a dezvoltat focul în momentul ăla. Când am văzut focul, am spus să se facă evacuare imediat, prin faţă s-a făcut. 99% din locaţii din România sunt pe avizare. Nu are cum să nu aibă aviz. Avizele sunt în procedură normală, dar trebuie autorizaţie. Locaţia era în proces de autorizare pentru ISU. După ce s-a întâmplat chestia asta cu Colectivul, s-a făcut o schimbare. În momentul în care ai o locaţie mare, s-au refăcut toate lucrările. Cu avizarea respectivă. Cu aprobare în mod normal până la 30 iunie 2017. Pentru asta noi eram în regulă pentru funcţionare", a declarat Josua Castellano, patronul clubului Bamboo din Capitală.

Omul de afaceri a mai declarat că, după părerea sa, incendiul nu ar fi avut cum să izbucnească de la instalaţia electrică, refăcută în totalitate, sau de la ţigările fumate în înteriorul clubului, deşi acest lucru este interzis de legislaţia în vigoare.

Joshua Castellano a precizat că în noaptea incendiului, în club erau 700-800 de oameni, în condiţiile în care capacitatea localului este de peste 1.300-1.400 de persoane.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Bucureşti-Ilfov, incendiul de la clubul Bamboo a fost declarat stins luni, la ora 12.30.

Flăcările au izbucnit în noaptea de vineri spre sâmbătă, 44 de persoane având nevoie de îngrijiri medicale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici