Carte de bucate înaltă de trei metri, cu reţete inedite precum ”trandafiri muraţi” sau ”ciorbă de burtă sub formă de piramidă”, lansată la Alba - GALERIE FOTO

O carte de bucate de trei metri înălţime şi patru metri lăţime, dar fără file, care conţine reţete inedite precum ”trandafiri muraţi” şi ”ciorbă de burtă sub formă de piramidă”, a fost lansată, duminică, la Alba Iulia, de bucătarul Cosmin Toma, după ce a realizat o demonstraţie culinară.

464 afișări
Imaginea articolului Carte de bucate înaltă de trei metri, cu reţete inedite precum ”trandafiri muraţi” sau ”ciorbă de burtă sub formă de piramidă”, lansată la Alba - GALERIE FOTO

Carte de bucate înaltă de trei metri, cu reţete inedite precum ”trandafiri muraţi” sau ”ciorbă de burtă sub formă de piramidă”, lansată la Alba - GALERIE FOTO

Vezi mai jos GALERIA FOTO

Cartea, despre care bucătarul Cosmin Toma spune că este cea mai mare din România, nu este una obişnuită, cu pagini, aşa cum s-ar gândi toată lumea, fiind formată doar din cele două coperte, care au însă dimensiuni foarte mari, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Pe una dintre coperte se află patru reţete: ”Ciorbă de burtă piramidă”, ”Muşchiuleţ de porc umplut cu muştar şi bacon, servit cu sos travilion de Toma”, ”Rose de Toma (trandafiri muraţi)” şi un ”Cremeş”, sub o formă inedită, iar pe cealaltă copertă sunt scrise păreri ale mai multor bucătari despre Cosmin Toma.

Înainte de lansare, bucătarul a gătit în faţa spectatorilor unul dintre preparatele care se regăsesc în carte – muşchiuleţ de porc cu bacon, dar şi tagliatelle cu sos de ciocolată şi îngheţată cu bacon- preparate pe care unii dintre cei prezenţi le-au putut şi degusta.

Bucătarul a explicat participanţilor cum se prepară fiecare specialitate din cele gătite, iar apoi a vorbit despre cartea sa.

”Cartea este unică în România şi este unică în Europa, pentru că are dimensiuni foarte mari. Am vrut să fac ceva unic pentru Alba Iulia, iar cum mulţi colegi de-ai mei mă consideră un bucătar excentric, am zis să ies în faţă cu o carte foarte mare. Probabil că unii se aşteptau să aibă şi file, însă având în vedere că este foarte mare, dacă aveam file riscam să cadă, şi atunci am făcut-o sub forma a două coperte. Am umblat la reinterpretarea preparatelor să poată fi servite şi la restaurante high class. Am vrut să ridicăm bucătăria românească mai sus, putem concura oricând cu bucătăria franţuzească”, a spus chef Cosmin Toma.

Acesta a adăugat că este primul bucătar care a murat trandafirii.

”Mă tot gândeam ce murătură s-ar putea face, să fie altceva, nu clasicii castraveţi şi gogonele. Am făcut, iniţial, dulceaţă de trandafiri, iar apoi am făcut şi trandafiri muraţi”, a spus Toma.

Cartea a fost lansată, duminică, în cadrul ”Alba Carolina Food Fest”, un eveniment care a adunat pe latura de Vest a Cetăţii Alba Carolina din Alba Iulia circa 20 de veânzători stradali (autobuzuri, rulote, căruţe, standuri, biciclete etc).

În urmă cu doi ani, bucătarul albaiulian a mai lansat o carte, de 1,70 metri înălţime, intitulată “Atelierul de gătit al lui Toma”. Aceasta conţine peste 200 de reţete culinare şi peste 100 de imagini, fiind structurată pe patru capitole.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici