Video Alba: Concursuri hipice, de viteză şi tracţiune, dar şi grătare la ”Tropote în Ţara Vinului” - GALERIE FOTO, VIDEO

Concursuri hipice, de viteză şi tracţiune au avut loc, duminică, la Sărbătoarea "Tropote în Ţara Vinului”, organizată la marginea municipiului Alba Iulia, iar cei peste o mie de spectatori s-au întreţinut, între probe, cu grătare, mici, bere şi muzică populară.

1132 afișări

Vezi mai jos GALERIA FOTO

La Sărbătoarea ”Tropote în Ţara Vinului” organizată, duminică, la marginea municipiului Alba Iulia, au participat peste o mie de persoane, principalele atracţii fiind concursurile hipice, de viteză şi tracţiune, la care s-au înscris peste 50 de participanţi cu cai din propriile gospodării.

Sărbătoarea ”Tropote în Ţara Vinului” se află la a 15-a ediţie şi s-a desfăşurat în Poligonul Jandarmeriei de la Miceşti, într-o zi cu cer senin, soare şi temperaturi de primăvară-vară.

La primul concurs, călărie-viteză, s-au întrecut 25 de concurenţi pe un traseu de jumătate de kilometru, delimitat de mai multe steguleţe care formau un oval în interiorul căruia participanţii nu aveau voie să calce, deoarece riscau să fie penalizaţi sau descalificaţi. În finala acestui concurs s-au calificat trei călăreţi, care s-au confruntat în aplauzele şi uralele spectatorilor. Premiul întâi a fost câştigat de Iulian Miron, premiul 2 de Marius Pop, iar premiul 3 a fost obţinut de Sergiu Groza.

La al doilea concurs, de tracţiune, au participat 27 de concurenţi, iar caii lor au fost puşi să tragă o căruţă încărcată cu nisip care a avut o greutate de circa 1,5 tone, pe o distanţă de o sută de metri cu o diferenţă de nivel de circa 2,5 metri.

Unii cai au fost puşi în mare dificultate, nereuşind să se mişte din loc din cauza greutăţii atelajului, iar alţii au rupt hamul.

Câştigătorii au fost desemnaţi în funcţie de timpul în care au ajuns la sosire. Premiul 1 a fost luat de Vasile Ursu, locul 2 de către Dan Adam, iar premiul al treilea i-a revenit lui Laurenţiu Ursu.

De asemenea, spectatorii au votat şi cel mai frumos cal, acesta fiind al concurentului Dan Felea.

Toţi participanţii au primit cadouri de la organizatori, iar ocupanţii podiumului au fost recompensaţi şi cu premii în bani şi cereale.

Între probe, spectatorii s-au întreţinut cu grătare, mici, bere şi muzică populară.

Concursul de tracţiune a fost foarte greu, a spus unul dintre spectatori, care a apreciat că animalele nu au fost biciuite: ”Am văzut, participanţii nu aveau voie să biciuiască sau să lovească în vreun fel animalele la concursul de tracţiune, pentru a le forţa astfel să ajungă mai repede la linia de sosire. Asta a fost bine”.

Un bărbat a declarat că i-a plăcut mai mult concursul de viteză deoarece a testat şi abilităţile participanţilor.

La concurs au participat proprietari de cai din mai multe comune şi oraşe, iar spectatorii au venit din tot judeţul.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici