Casa Albă numeşte prima purtătoare de cuvânt de culoare şi lesbiană, Karine Jean-Pierre

  • Prima femeie de culoare şi lesbiană asumată va fi purtătoarea de cuvânt a Casei Albe.
  • Karine Jean-Pierre o va înlocui pe Jen Psaki.
2846 afișări
Imaginea articolului Casa Albă numeşte prima purtătoare de cuvânt de culoare şi lesbiană, Karine Jean-Pierre

FOTO Twitter

Biden a selectat-o pe Karine Jean-Pierre (44 de ani) pentru a ocupa funcţia (începând cu 13 mai). Este prima dată când o persoană cu identităţi interesecţionale discriminate istoric (femeie, de culoare şi de orientare gay) are această poziţie.
 
Femeia are experienţă în Comunicare, a fost consilier în echipa lui Biden în campania electorală şi şefă de cabinet a vicepreşedintei Kamala Harris. Tânăra face parte din echipa de comunicare a lui Biden de la începerea mandatului acestuia. 
 
Până în prezent, femeia a lucrat ca adjunct al purtătoarei de cuvânt Jen Psaki.
 
Karine Jean-Pierre s-a născut în Martinica, iar părinţii săi sunt haitieni, conform NYT. Au emigrat apoi în SUA cu speranţa de mai bine pentru familia lor. 
 
Biden a spus că Jean-Pierre „aduce nu doar experienţă, talent şi integritate în acest job dificil, ci va continua să vorbească poporului american în numele administraţiei Biden-Harris”
 
„Va fi o voce puternică ce va vorbi în numele meu şi al administraţiei”, a mai punctat şeful Statelor Unite. 
 
Jen Psaki a fost emoţionată şi a spus că succesoarea sa „va da voce multor oameni”
 
în mai anul trecut, Jean-Pierre devenea prima femeie de culoare care ţine conferinţe de presă la Casa Albă în numele preşedintelui. 
 
 Karine are o fiică şi o parteneră care lucrează la CNN, Suzanne Malveaux. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici