Casa din apropierea pistei Aeroportului Băneasa, demolată în noaptea de marţi spre miercuri

Casa din Pipera construită aproape de marcajul de siguranţă al pistei Aeroportului Băneasa va fi demolată în noaptea de marţi spre miercuri, după ce Primăria Voluntari a emis autorizaţia de demolare, muncitorii începând acţiunea în jurul orei 23.00.

4 afișări
Imaginea articolului Casa din apropierea pistei Aeroportului Băneasa, demolată în noaptea de marţi spre miercuri

Casa din apropierea pistei Aeroportului Băneasa, demolată în noaptea de marţi spre miercuri

La faţa locului a ajuns şi primarul localităţii Voluntari, Florentin Pandele.

Casa - construită prea aproape de marcajul de siguranţă al pistei Aeroportului Băneasa - ar fi trebuit demolată marţi după-amiază, la acţiune urmând să participe şi ministrul Transporturilor, Ludovic Orban, însă a fost amânată din cauză că Primăria Voluntari nu a emis autorizaţia de demolare.

La sosirea pe Aeroportul Băneasa ministrul Orban le-a spus jurnaliştilor care-l aşteptau pentru a asista la demolare că nu a putut obţine autorizaţia de demolare din partea Primăriei Voluntari.

"Am venit să verific dacă este demolată şi constat că demolarea nu a început. Înţeleg că acest lucru se întâmplă pentru că primarul nu a eliberat încă autorizaţia de demolare pentru această casă”, a declarat Orban jurnaliştilor.

Orban a inspectat locul însoţit de directorul de comunicare al Aeroportului Aurel Vlaicu, Ştefan Mladin, care la rândul său s-a arătat optimist că lucrările de demolare vor începe cât mai curând pentru a putea amplasa de urgenţă cel de-al doilea segment al balizajului luminos al pistei.

"Această construcţie ne încurcă pentru că este foarte aproape de axul pistei şi ar obtura vizibilitatea semnalizatorului luminos al pistei. Autoritatea aeronautică română de la care ar fi trebuit obţinută o semnătură de autorizaţie de construcţie a casei, nu a aprobat această construcţie", a declarat Ştefan Mladin.

Întrebat a cui este locuinţa, Orban a răspuns: "Nici nu mă interesează a cui e, mă interesează s-o demolăm cât mai repede pentru că, din punctul nostru de vedere, este o construcţie ilegală".

Orban a evitat să răspundă dacă proprietarul clădirii, un om de afaceri arab, este vinovat pentru că a ridicat-o fără documente sau dacă autorităţile locale i-au autorizat începerea construcţieichiar şi în lipsa semnăturii de la autoritatea aeronautică. "Nu cunosc acest detaliu", a spus Orban.

Pista aeroportului Băneasa, renovată parţial, va fi dată în folosinţă în cursul zilei de miercuri, zborul inaugural urmând să-i aibă la bord pe ministrul Orban şi pe mai mulţi jurnalişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici