Cât a costat şomajul tehnic a 1,3 milioane de oameni / Perioada de acordare a şomajului tehnic a fost prelungită

  • Plăţile de 1,78 miliarde de lei făcute de Ministerul Munciii şi Protecţiei Sociale au fost făcute pentru 1,3 mil. de beneficiari
  • Sumele au fost sub formă de indemnizaţie de şomaj tehnic în special
  • Perioada de acordare a şomajului tehnic a fost prelungită până la data de 1 iunie cu posibilitatea de a fi prelungită
2522 afișări
Imaginea articolului Cât a costat şomajul tehnic a 1,3 milioane de oameni / Perioada de acordare a şomajului tehnic a fost prelungită

În perioada stării de urgenţă Ministerul Munciii şi Protecţiei Sociale a făcut plăţi de peste 1,78 miliarde de lei pentru aproape 1,3 mil. de beneficiari, conform datelor ministerului. Sumele au fost sub formă de indemnizaţie de şomaj tehnic sau pentru prelungirea indemnizaţiei de creştere copil ori a celor de încadrare în grad de handicap.

Cele mai multe fonduri alocate prin MMPS în perioada stării de urgenţă au fost achitate prin Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM). În total, la ANOFM au fost înregistrate cereri valide de la peste 129 de mii de angajatori, cu o sumă totală plătită de 1,38 miliarde de lei, necesară pentru plata indemnizaţiilor a peste 1 milion de angajaţi.

Perioada de acordare a şomajului tehnic a fost prelungită până la data de 1 iunie cu posibilitatea menţinerii măsurii şi după această dată în domeniile în care restricţiile se vor menţine.

ANOFM a pus la dispoziţia clienţilor un call-center intern şi a stabilit un număr unic de apel pentru cetăţenii care doresc informaţii cu privire la modalităţile de acordare a şomajului tehnic.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici