Cât ar trebui să dureze îmbrăţişarea perfectă? Ce au descoperit cercetătorii

  • Cercetătorii din Londra au studiat ştiinţa din spatele celei mai satisfăcătoare îmbrăţişări.
  • Au fost testate 3 tipuri de îmbrăţişări, în funcţie de durata lor.
  • Îmbrăţişarea cea mai lungă a fost considerată şi cea mai satisfăcătoare.
4788 afișări
Imaginea articolului Cât ar trebui să dureze îmbrăţişarea perfectă? Ce au descoperit cercetătorii

Cât ar trebui să dureze îmbrăţişarea perfectă? Ce au descoperit cercetătorii

Experţii au promovat de ani de zile beneficiile pentru sănătate ale îmbrăţişării, spunând că pot reduce nivelul de stres şi pot creşte încrederea în sine. Acum, cercetătorii din Londra au studiat ştiinţa din spatele celei mai satisfăcătoare strângeri în braţe.
 
Pentru studiu, 48 de femei au fost legate la ochi şi îmbrăţişate de un străin. Au testat o îmbrăţişare de o secundă, o îmbrăţişare de cinci secunde şi o îmbrăţişare de zece secunde.
 
„Îmbrăţişările foarte scurte, îmbrăţişările de o secundă, au fost percepute ca fiind mai puţin plăcute”, a spus psihologul Anna Lena Duren de la Goldsmiths, Universitatea din Londra.
 
În schimb, îmbrăţişarea cea mai lungă a fost considerată şi cea mai satisfăcătoare. „Ceea ce a fost surprinzător pentru noi, deoarece, ne-am gândit, 10 secunde sunt atât de lungi, cu siguranţă, la un moment dat, oamenii ar putea considera că este mai puţin plăcut”, a spus Duren.
 
În continuare, cercetătorii intenţionează să studieze modul în care vizionarea celorlalţi îmbrăţişând afectează creierul şi emoţiile oamenilor. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici