Cât costă o vacanţă în perioada sărbătorilor? Iată cele mai căutate destinaţii de sezon

  • În acest an, pachetele preferate de turişti nu mai sunt cele ieftine.
  • Românii preferă variante de pachete turistice la hoteluri de 4 şi chiar 5 stele.
  • opul rezervărilor pentru sărbătorile de iarnă pe plan intern este condus de Valea Prahovei.
2392 afișări
Imaginea articolului Cât costă o vacanţă în perioada sărbătorilor? Iată cele mai căutate destinaţii de sezon

Cele mai căutate destinaţii de sezon: Sinaia, Poiana Braşov, staţiunile balneare, Egipt şi Bulgaria

Un studiu realizat de touroperatorul IRI Travel, cu ajutorul partenerilor revânzători din întreaga ţară, arată că s-a modificat mult comportamentul turiştilor români, atât faţă de perioada anterioară pandemiei, cât şi faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Dintre cei care nu mai pleacă în afară pentru vacanţă, 60% se vor orienta către staţiuni montane româneşti. Am primit foarte multe cereri de ofertă pentru staţiuni cu pârtii precum Azuga, Buşteni, Rânca şi Straja. De asemenea, pentru Poiana Braşov sunt foarte multe cereri anul acesta. Faţă de anul trecut, rezervările au început să se facă din septembrie, pentru vacanţa de iarnă, însă continuă şi în prezent, pe fondul situaţiei încă neclare, deşi rata de incidenţă COVID este cea mai mică din Europa. Ne aşteptăm la o relaxare, în perioada sărbătorilor”, declară Lucian Bădîrcea, CEO al touroperatorului.

Până la această dată, nivelul de rezervare pentru perioada de Crăciun şi Revelion este de circa 70%, faţă de numai 25-30% în aceeaşi perioadă a anului trecut, respectiv de 90-95%, cât era în aceeaşi perioadă din 2019.

Pachetele preferate de turişti nu mai sunt cele ieftine, ci românii preferă variante de pachete turistice la hoteluri de patru şi chiar cinci stele.

Topul rezervărilor pentru sărbătorile de iarnă, pe plan intern este condus de Valea Prahovei - în special Sinaia şi de Poiana Braşov, urmate de staţiunile balneoclimaterice Băile Herculane şi Băile Felix, respectiv de zonele de turism rural Bucovina şi Maramureş.

Pe plan extern, Egiptul este pe primul loc, iar în topul cererii urmează vacanţele la ski în Bulgaria - Bansko şi Borovets, sau Austria şi Italia.

Ca tipologie a turistului, marea majoritate a călătorilor este, în această perioadă, vaccinată şi posesoare a certificatului verde. Se observă o schimbare radicală, în sensul că acum turiştii sunt mult mai dispuşi să aleagă destinaţii mai îndepărtate, calde într-o mai mare măsură. Aceştia preferă în continuare all inclusive şi optează în special pentru hoteluri de minim 4 stele.

De sărbători, turiştii aleg pachete cu toate mesele incluse, cu cine festive, cu acces la centre şi facilităţi de spa şi relaxare. Anul acesta, cu ocazia sărbătorilor de iarnă tarifele au crescut faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

De exemplu, Revelionul într-un hotel de 5 stele din Egipt, cu bilet de avion inclus, ajunge la 740 euro de persoană. Un Revelion la Sinaia, într-un hotel de 4 stele, costă 1.780 lei de persoană.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici