Câţi români nu mai lucrează din cauza coronavirusului? Cifra e îngrijorătoare

  • Peste un milion de contracte individuale de muncă au fost suspendate, potrivit datelor Ministerului Muncii
  • Totodată, alte peste 200.000 de contracte au încetat
434 afișări
Imaginea articolului Câţi români nu mai lucrează din cauza coronavirusului? Cifra e îngrijorătoare

Câţi români nu mai lucrează din cauza coronavirusului? Cifra e îngrijorătoare

Peste un milion de contracte individuale de muncă au fost suspendate, iar alte peste 200.000 de contracte au încetat, a anunţat, luni, Ministerul Muncii.
 
Ministerul Muncii a anunţat, luni, printr-un comunicat, că 1.046.527 de contracte individuale de muncă au fost suspendate. Cele mai multe dintre acestea, 324.087, sunt în industria prelucrătoare, 198.588 sunt în domeniul comerţului şi al reparării autovehiculelor şi motocicletelor, iar alte 119.846 sunt la hoteluri şi restaurante.
 
Alte 215.656 contracte individuale de muncă au încetat, dintre care 41.197 în comerţ şi repararea de autoturisme, 37.152 în industria prelucrătoare, iar 28.770 în construcţii.
 
Ministerul Muncii reaminteşte că Guvernul României a decis să sprijine salariaţii angajatorilor aflaţi în şomaj tehnic prin acoperirea integrală a fondurilor aferente.
 
„Astfel, angajatorii care au salariaţi prin Contracte Individuale de Muncă (CIM) şi pe care i-au înregistrat în REVISAL ca intrând în şomaj tehnic, se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru ocuparea forţei de muncă din judeţul în care angajatorul are sediul social. Celelalte persoane, care au alte forme de angajare (PFA, drepturi de autor etc.), se vor adresa Agenţiilor judeţene pentru plăţi şi inspecţie socială din judeţul în care au înregistrat activitatea”, au transmis reprezentanţii Ministerului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici