Caz de sclavie în Covascna: victimele erau bolnave şi fără educaţie

Fenomene de sclavie şi aservire în România anului 2023: s-a întâmplat în judeţul Covasna, unde două persoane cu boli psihice şi fizice, dar şi fără educaţie, au fost supuse la muncă forţată.

746 afișări
Imaginea articolului Caz de sclavie în Covascna: victimele erau bolnave şi fără educaţie

Caz de sclavie în Covascna: victimele erau bolnave şi fără educaţie

Procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Covasna au dispus reţinerea a doi inculpaţi, cercetaţi pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de persoane în formă continuată.

„În fapt, s-a reţinut că inculpaţii cel puţin din anul 2020 şi până la data de 24 august 2023, au primit şi adăpostit în locuinţa lor, două persoane vătămate în vederea exploatării prin supunerea la muncă fizică, ţinerea în stare de sclavie sau alte procedee asemănătoare lipsirii de libertate ori de aservire, profitând de imposibilitatea acestora de a se apăra sau de a-şi exprima voinţa ori de starea de vădită vulnerabilitate determinată de nivelul scăzut de educţie şi de sănătatea precară fizică şi psihică”, transmite, marţi, DIICOT.

În urma executării mandatului de percheziţie domiciliară emis de Tribunalul Covasna, s-a constatat că într-o anexă a locuinţei inculpaţilor se aflau cele două victime adăpostite în condiţii precare de igienă şi având probleme evidente de sănătate, de natură fizică şi psihică.

Cele două victime au fost spitalizate în regim de urgenţă.

De asemenea, au fost descoperite în locuinţa inculpaţilor actele de identitate ale victimelor, suma de 4.000 euro, un telefon mobil şi mai multe înscrisuri.

Judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Covasna a dispus arestarea preventivă a inculpaţilor pentru o perioadă de 30 de zile.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
sclavie,
diicot,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici