Caz uluitor: „Ucigaşul de văduve”, prins după ce a fost studiat creierului fostei soţii

Ian Stewart, în vârstă de 61 de ani, a fost condamnat pentru uciderea soţiei, după ce s-a constatat că victima suferise o lipsă gravă de oxigen înainte de moarte.

8063 afișări
Imaginea articolului Caz uluitor: „Ucigaşul de văduve”, prins după ce a fost studiat creierului fostei soţii

Caz uluitor: Ucigaş prins după ce a fost studiat creierului fostei soţii

Britanicul Ian Stewart, în vârstă de 61 de ani, este poreclit „ucigaşul de văduve”. A fost condamnat deja la închisoare pe viaţă pentru uciderea, în 2016, a partenerei sale, autoarea cărţilor pentru copii Helen Bailey, şi găsit vinovat de un tribunal englez şi pentru moartea primei sale soţii, în 2010. Numele ei era Diane Stewart şi murise în casa lor din Bassingbourn, Cambridgeshire.

Moartea a fost tratată ca fiind legată de epilepsie, până când Stewart a fost condamnat pentru uciderea logodnicei sale în 2017, după ce a drogat-o şi a sufocat-o pe ascuns, ascunzând trupului în casa lor din Hertfordshire, pentru a moşteni o avere de 4 milioane de lire sterline.

Acest lucru i-a determinat pe anchetatori să reconsidere moartea soţiei sale, după apariţia unor informaţii fundamentale: faptul că puteau folosi fragmente din creierul femeii pe care aceasta a cerut să le doneze ştiinţei după moarte.

Medicul neuropatolog Safa Al-Sarraj le-a examinat, iar de acolo a reieşit că victima suferise o lipsă severă de oxigen înainte de moarte, legată de sufocare printr-o strângere în gât. Aşa că Stewart nu are de ales decât să-şi petreacă restul vieţii după gratii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici