Cazul armelor furate de la Ciorogârla: Primul suspect pus în libertate de Curtea de Apel

În cazul armelor furate de la Ciorogârla - ultimele cinci mitraliere AKM şi zece pistoale au fost găsite în urmă cu o săptămână -, a fost pus în libertate Bogdan Vrânceanu, inculpat alături de Eugen Preda, decizia Curţii de Apel Bucureşti creând precedentul pentru restul arestaţilor.

85 afișări
Imaginea articolului Cazul armelor furate de la Ciorogârla: Primul suspect pus în libertate de Curtea de Apel

Cazul armelor furate de la Ciorogârla: Primul suspect pus în libertate de Curtea de Apel (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Decizia completului Curţii de Apel Bucureşti - din care a făcut parte şi judecătoarea Viorica Costiniu - este definitivă, astfel că Vrânceanu va fi pus în libertate, au declarat, joi, surse judiciare.

În urmă cu o săptămână, 15 arme - cinci mitraliere AKM şi zece pistoale - furate de la UM Ciorogârla în decembrie 2009 au fost găsite la casa bunicilor interlopului Eugen Preda.

"Urmarea acţiunilor desfăşurate în dosarul penal privind sustragerea de armament din depozitul militar al unităţii militare 01916 de pe raza comunei Ciorogârla, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au găsit alte 15 arme dintre cele sustrase de către membrii grupului infracţional organizat, respectiv cinci mitraliere AKM şi zece pistoale", informa Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), în 10 februarie.

Armele au fost găsite în comuna Sălciile, judeţul Ialomiţa, la locuinţa bunicilor inculpatului Preda Eugen.

În cazul furtului armelor de la Ciorogârla, în 28 decembrie 2009, instanţa Tribunalului Bucureşti a decis arestarea a 14 persoane, toate fiind acuzate şi de trafic de droguri.

Astfel, au primit mandate de arestare Eugen Preda, Alin Viorel Câcă, George Laurenţiu Dinu, Adrian Mincu, Marius Costea, Nicolae Alexandru Iordan, Marius Tăbârcă, Marian Scarlat, Sandu Chiriţă, Daniel Nicolae Stinghe, Dan Vasile Sandu, Adrian Ioan Marius Mustăţea, Mihai Ştefan Zugravu şi Gigel Gheorghe. Fratele lui Eugen Preda, Adrian Lucian Preda, reţinut şi el în acest caz, a fost lăsat liber, după ce judecătorul a respins propunerea procurorilor DIICOT în cazul acestuia.

În 16 martie 2010, anchetatorii au mai găsit, în zona Bâcu-Dragomireşti, încă o armă din lotul celor furate de la Ciorogârla.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici