Cazul bărbatului mort în secţia de poliţie: Procurorii iau în calcul toate variantele cu privire la deces

Procurorii Parchetului Capitalei care anchetează contextul decesului bărbatului din arestul Secţiei 7 de Poliţie iau în calcul inclusiv o culpă medicală, în timp ce avocatul lui susţine că victima fusese bătută după ce a fost surprinsă încercând să fure o geantă.

437 afișări

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti iau în calcul toate variantele cu privire la moartea lui Dan Bălan, produsă în arestul Secţiei 7 de Poliţie, inclusiv pe cea a culpei medicale, a declarat purtătorul de cuvânt al instituţiei, Bogdan Staicu.

Acesta a spus că bărbatul a fost dus sâmbătă la Spitalul Universitar şi miercuri la Spitalul Floreasca pentru control medical.

Cu toate acestea însă, Bălan a decedat la scurt timp după întoarcerea în arest..

Ciprian Şoldea, avocatul familiei lui Dan Bălan, a precizat, pentru MEDIAFAX, că bărbatul fusese bătut de personalul restaurantului unde a fost surprins vineri încercând să fure o geantă. Avocatul a declarat că Dan Bălan prezenta semne de violenţe şi respira greu, motiv pentru care a cerut să stea jos sâmbătă, când s-a luat în discuţie propunerea procurorilor de arestare preventivă.

"Era şifonat. A cerut să stea jos. Era vizibil bătut şi respira greu încă de sâmbătă", a declarat Ciprian Şoldea.

Parchetul Tribunalului Bucureşti s-a sesizat din oficiu, miercuri, în acest caz.

Potrivit concluziilor preliminare ale medicilor legişti, "moartea a fost violentă şi s-a datorat stării septice survenite în evoluţia unei pleurezii purulente". La necropsie s-au constatat leziuni traumatice la nivelul membrelor şi toracelui.

"Pentru a aprecia rolul şi ponderea leziunilor traumatice în tanatogeneză s-au recoltat probe biologice pentru examene complementare de laborator (examen histopatologic, microbiologic şi toxicologic). Moartea poate data din 19.10.2011", se arată într-un comunicat de joi al Parchetului Capitalei.

Procurorii au stabilit că, în 14 octombrie, în timp ce se afla într-un restaurant din Sectorul 2, bărbatul a furat o geantă de culoare neagră, valoarea totală a prejudiciului fiind de 2.500 de lei.

Secţia 7 Poliţie dispusese, în 15 octombrie, începerea urmăririi penale faţă de B.G.D., pentru furt calificat în stare de recidivă, acesta având o condamnare pentru furt calificat şi trafic de stupefiante. În aceeaşi zi, Judecătoria Sectorului 2 a dispus arestarea preventivă a bărbatului, pe o perioadă de 29 de zile, fiind astfel încarcerat în Arestul Secţiei 7 Poliţie.

În 19 octombrie, bărbatul a fost dus la Tribunalul Bucureşti pentru judecarea recursului declarat împotriva hotărârii prin care s-a dispus arestarea preventivă. Instanţa i-a respins recursul, astfel că acuzatul a fost dus înapoi în arest, în aceeaşi zi decedând.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici