Cazul bătrânei externate în pijama şi papuci: Medicul Eva Ionel, de la Spitalul "Tractorul" Braşov, care a făcut schimb de gardă a fost concediată

Medicul Eva Ionel, de la Spitalul "Tractorul" din Braşov, care a făcut schimb de gardă cu doctoriţa de la Sfântu Gheorghe care a lăsat-o să plece acasă pe bătrâna de 82 de ani găsită apoi moartă pe câmp a fost concediată, miercuri, de conducerea Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Braşov.

601 afișări
Imaginea articolului Cazul bătrânei externate în pijama şi papuci: Medicul Eva Ionel, de la Spitalul "Tractorul" Braşov, care a făcut schimb de gardă a fost concediată

Cazul bătrânei externate în pijama şi papuci: Medicul Eva Ionel, de la Spitalul "Tractorul" Braşov, care a făcut schimb de gardă a fost concediată (Imagine: Mihaela Cojocariu/Mediafax Foto)

Adrian Albotă, managerul Spitalului Judeţean Braşov, de care aparţine Spitalul "Tractorul", a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că, miercuri, Consiliul director a avizat favorabil propunerile Comisiei de disciplină şi, prin urmare, s-a dispus desfacerea contractului de muncă pentru medicul Eva Ionel.

”În ceea ce o priveşte pe doctoriţa Eva Ionel, a fost avizată favorabil propunerea Comisiei de disciplină, în sensul că i-a fost desfăcut contractul de muncă“, a spus managerul SJU Braşov.

În urmă cu o săptămâna, Comisia de disciplină de la Spitalul Judeţean Braşov a propus desfacerea contractului de muncă pentru medicul Eva Ionel după schimbul de gardă pe care aceasta l-a făcut cu doctoriţa de la Sfântu Gheorghe.

Eva Ionel, în vârstă de 60 de ani, este medic primar medicină internă şi lucra la Spitalul Judeţean Braşov de peste 30 de ani. Ea nu a fost niciodată sancţionată pentru vreo abatere.

Consiliul director al SJU Braşov a aprobat şi sancţionarea cu 5% din salariu pe o perioadă de trei luni a şoferului de ambulanţă care a transportat trei pacienţi pe o targă, la Spitalul ”Tractorul”.

În 7 martie, medicul Eva Ionel a făcut schimb de gardă, întrucât s-a simţit rău, cu o doctoriţă de la Spitalul Judeţean din Sfântu Gheorghe, Veronica Grigore. Eva Ionel a rugat-o pe Veronica Grigore să o înlocuiască, deşi aceasta nu avea contract la Braşov. Doctoriţa de la Sfântu Gheorghe este cea care a lăsat-o să plece acasă pe bătrâna de 82 de ani, găsită apoi moartă pe câmp, în apropiere de Braşov.

În urma incidentului, managerul Spitalului Judeţean Braşov, Adrian Albotă, spunea că schimbul de gardă de la Spitalul "Tractorul" a fost "complet ilegal“ şi că superiorii medicului care i-a cerut doctoriţei de la Sfântul Gheorghe să-i ţină locul nu au fost înştiinţaţi, în acest caz urmând să fie dispuse sancţiuni.

Bătrâna de 82 de ani a fost găsită moartă, în seara de 8 martie, pe un câmp din zona cartierului Rulmentul din Braşov, după ce cu o zi în urmă fusese lăsată să plece din Spitalul ”Tractorul” în pijamale, cu papuci de casă şi având o păturică pe umeri.

O zi mai târziu, ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, a trimis o echipă a Corpului de control la Spitalul "Tractorul", nemulţumit de rezultatul anchetei făcute de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Braşov în cazul bătrânei.

Ulterior, Ministerul Sănătăţii a dispus o nouă anchetă la Spitalul "Tractorul" din Braşov, după ce a fost sesizat că o ambulanţă veche transporta la această unitate trei pacienţi pe aceeaşi targă.

Ambulanţa Dacia Break care i-a transportat pe cei trei pacienţi a fost apoi retrasă din circulaţie de conducerea SJU Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici