Cazul copiilor din Argeş - La spitalul "Marie Curie" au rămas şapte copii internaţi. Ministrul Sănătăţii: Veştile sunt bune, nu au mai apărut cazuri în ultimele două zile

Starea bebeluşilor din Argeş internaţi la Spitalul "Marie Curie" a rămas stabilă, patru dintre aceştia fiind internaţi în continuare la secţia de Nefrologie şi alţi trei la Terapie Intensivă.

1437 afișări
Imaginea articolului Cazul copiilor din Argeş - La spitalul "Marie Curie" au rămas şapte copii internaţi. Ministrul Sănătăţii: Veştile sunt bune, nu au mai apărut cazuri în ultimele două zile

Cazul copiilor din Argeş - La spitalul "Marie Curie" au rămas şapte copii internaţi. Ministrul Sănătăţii: Veştile sunt bune, nu au mai apărut cazuri în ultimele două zile (Imagine: Elvira Gheorghita / Mediafax Foto)

Şapte bebeluşi cu sindrom hemolitic-uremic sunt internaţi în continuare la spitalul "Marie Curie" din Capitală, dintre care patru sunt la Nefrologie şi trei la Terapie Intensivă, a spus, vineri, medicull Mihaela Bălgrădean, şefa secţiei de Nefrologie.

"Veştile per total sunt bune. Sunt patru internaţi la Nefrologie, doar doi au nevoie de dializă peritoneală. Despre cei trei copii din terapie intensivă, aceştia sunt staţionari, urmează dializă peritoneală, scopul este să-şi reia funcţiile renale", a detaliat Bălgrădean, la o conferinţă de presă, organizată la Institutul Naţional de Sănătate Publică.

"Veştile sunt bune, nu au mai apărut cazuri în ultimele două zile", a spus mnistrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, prezent la conferinţă. El a precizat că va merge vineri la Piteşti împreună cu premierul Dacian Cioloş.

În ceea ce priveşte ancheta patologică, Amalia Şerban, director general adjunct în cadrul Ministerului Sănătăţii, a spus că aceasta este în desfăşurare.

"Ancheta patologică se desfăşoară în continuare, avem acum şi sprijinul echipei de specialişti străini. Centrul european de control al bolilor are nişte reguli foarte stricte legate de comunicare, nu avem voie să facem presiuni privind modul în care dânşii îşi desfăşoară activitatea. Se urmăresc din nou toate pistele şi se analizează toate datele pentru a vedea dacă mai sunt piste noi. Posibil la carnea de vită să identificăm de unde şi-au procurat familiile carnea de vită. Aceste piste vor fi urmărite şi de către specialiştii străini. Într-o mică perioadă de timp vom avea şi rezultatele", a declarat directorul din Ministerul Sănătăţii.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici