Cazul ”Elodia II” | Un român a fost trimis în judecată la 7 ani după ce şi-a ucis prietenul, fără să fi fost găsit cadavrul

Procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au finalizat cercetările şi au dispus trimiterea în judecată a unui bărbat din Gorj, acuzat că şi-a ucis prietenul în urmă cu 7 ani, cazul fiind cunoscut drept „Elodia II”, transmite corespondentul MEDIAFAX.

2863 afișări
Imaginea articolului Cazul ”Elodia II” | Un român a fost trimis în judecată la 7 ani după ce şi-a ucis prietenul, fără să fi fost găsit cadavrul

Cazul ”Elodia II” | Un român a fost trimis în judecată la 7 ani după ce şi-a ucis prietenul, fără să fi fost găsit cadavrul

Gorjeanul trimis în judecată, acuzat de omor şi profanare de morminte, ar comis infracţiunile în 2010. Cazul este cunoscut ca „Elodia II”, întrucât cadavrul bărbatului pe care l-ar fi ucis nu a fost niciodată găsit de anchetatori.

Dianu Felix, bărbatul de 42 de ani, din oraşul Târgu-Cărbuneşti, este acuzat că, în anul 2010, şi-ar fi omorât prietenul, căruia îi spunea "fratelli", după ce victima, Daniel Nistor, ar fi aflat că acesta avea o relaţie cu soţia lui în perioada în care se afla la muncă, în străinătate şi i-ar fi cerut explicaţii.

Dianu, supranumit al doilea „Cristian Cioacă”, este ultima persoană în prezenţa căreia a fost văzută victima, în vârstă de 39 de ani. Cei doi ar fi urcat în maşina lui Felix Dianu, iar din acel moment Daniel Nistor nu a mai fost găsit.

„La data de 15 februarie 2010, inculpatul Dianu Felix, exercitând acte de violenţă asupra victimei N.D., a ucis-o, iar ulterior i-a ascuns cadavrul, care nu a fost găsit niciodată. Inculpatul şi victima se aflaseră în relaţii de prietenie, însă la momentul comiterii faptei erau în conflict pe fondul unei relaţii între inculpat şi fosta soţie a victimei. Din probele administrate reiese că inculpatul este ultima persoană în prezenţa căreia a fost văzută victima, în viaţă sau în orice alt mod, mai precis în autoturismul lui Dianu Felix. Ulterior comiterii faptelor expuse anterior, inculpatul a efectuat manopere menite a induce în eroare apropiaţii victimei N.D., sugerând că aceasta ar fi în viaţă, în scopul întârzierii sesizării organelor de urmărire penală”, se precizează în rechizitoriul întocmit de procurorii Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

În rechizitoriu mai scrie şi că timp de şapte anui a fost căutat trupul lui Daniel Nistor, însă fără succes.

„La data de 22 februarie 2010, Poliţia oraşului Târgu Cărbuneşti, judeţul Gorj, a fost sesizată de către fratele victimei N.D. cu privire la dispariţia acesteia în împrejurări suspecte de pe raza oraşului Târgu Cărbuneşti, unde domicilia. Pentru găsirea victimei au fost efectuate activităţi de căutare pe o perioadă de mai bine de 7 ani, iar dispariţia sa a fost intens mediatizată, nefiind identificat însă nici un semn de viaţă autentic, oricât de neînsemnat”, mai scrie în document.

Anchetatorii mai spun că victima a fost dată în urmărire internaţională, fiind căutată de reţeaua Interpol, care cuprinde forţele de Poliţie din peste 190 de state. Astfel ar fi descoperit că Felix Dianu ar fi folosit una dintre cartelele SIM din telefoanele victimei pentru a trimite mesaje la rude, prin care spunea că a plecat în străinătate.

„Am plecat în Bulgaria. Spune-i şi lu' mamaie”, acesta este doar unul dintre mesajele pe care Nistor le-ar fi trimis la rude.

Părinţii celui dispărut încă mai speră să fie găsit cadavrul.

„Să spună unde ne-a dus băiatul, să luăm puţinele oscioare pe care le-om mai găsi acolo şi să îl înmormântăm creştineşte. Atâta vrem, să ştim unde e locul unde zace de atâţia ani copilul nostru”, a mama victimei, în timpul cercetărilor.

În 2015, bărbatul a fost declarat decedat prin hotărâre judecătorească.

„Printr-o sentinţă civilă din 2015, pronunţată de Judecătoria Târgu Cărbuneşti, s-a hotărât declararea judecătorească a morţii victimei, stabilindu-se că data decesului este 15 februarie 2010. Procurorii au propus instanţei menţinerea sechestrului dispus asupra bunurilor imobile ale inculpatului Dianu Felix, precum şi menţinerea măsurii preventive a controlului judiciar faţă de acesta”, se arată într-un comunicat de presă al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţiei.

Dosarul a fost trimis spre soluţionare Tribunalului Gorj.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici