Cazul jurnalistei ameninţată cu moartea de un cadru MAI. Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 declină competenţa către DNA

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4 au declinat către DNA dosarul în care un ofiţer de la Academia de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza" este cercetat pentru că ar fi ameninţat-o cu moartea pe jurnalista Emilia Şercan, au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii parchetului.

1116 afișări
Imaginea articolului Cazul jurnalistei ameninţată cu moartea de un cadru MAI. Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 declină competenţa către DNA

Cazul jurnalistei ameninţată cu moartea de un cadru MAI. Parchetul Judecătoriei Sectorului 4 declină competenţa către DNA

Purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 4, Floriana Miroiu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că dosarul a fost trimis la DNA deoarece procurorii PJS 4 au constatat că nu era de competenţa lor să facă această anchetă.

Miercuri, procurorii au făcut percheziţii la Academia de Poliţie în legătură cu ameninţarea cu moartea primită de jurnalista Emilia Şercan, suspectul fiind un ofiţer de poliţie, angajat al Academiei.

Suspectul în acest caz ar fi un ofiţer de poliţie, angajat al Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza".

Ofiţerul de poliţie Adrian George Bărbulescu a fost depistat pe raza municipiului Slatina, urmând a fi adus în calitate de suspect în Bucureşti în baza unui mandat de aducere. În acest caz au fost puse în aplicare două mandate de percheziţie.

"A fost identificată persoana care m-a ameninţat cu moartea. Este un ofiţer de poliţie, angajat al Academiei de Poliţie. Sunt într-o evidentă stare de consternare. Un ofiţer de poliţie, pus să apere legea, ameninţă cu moarte un ziarist de investigaţie. Este inimaginabil aşa ceva! Sper că de data asta va exista puţină onoare prin structurile de conducere ale Academiei de Poliţie", a scris, pe Facebook, Emilia Şercan.

Jurnalista este cea care a anunţat, pe Facebook, că a fost ameninţată. "Luni seara, la ora 21,05, am primit un mesaj de ameninţare cu moartea. Mesajul vine în contextul în care de trei săptămâni public în mod constant informaţii despre tezele de doctorat plagiate de la Academia de Poliţie, instituţie aflată în subordinea Ministerului de Interne, iar alte materiale erau în pregătire", a scris Emilia Şercan, pe Facebook, publicând o captură după mesajul primit.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici