Ce alegi pentru copilul tău între bonă şi creşă. Argumente pro şi contra

  • De mâine, încep înscrierile la creşă, însă mulţi părinţi aleg tot varianta bonei.
  • Roxana simte că ar pierde cei mai importanţi ani din viaţa Sophiei dacă ar sta la creşă.
  • Sorina preferă varianta creşei, deoarece cel mic poate socializa cu copii de vârsta lui.
  • Oana: separarea implică teama profundă de a pierde respectiva persoană.
246 afișări
Imaginea articolului Ce alegi pentru copilul tău între bonă şi creşă. Argumente pro şi contra

Ce alegi pentru copilul tău între bonă şi creşă. Argumente pro şi contra

De mâine, încep înscrierile la creşă, însă mulţi părinţi nu văd asta o soluţie. Roxana este mama Sophiei, care are doi ani. Îţi spune că, în momentul de faţă, bona este o variantă mai bună pentru ea.
 
 
ROXANA BILCIURESCU, părinte:
”Copiii undeva după doi ani încep să vorbească, să înveţe destul de multe lucruri. Aş fi pierdut foarte, foarte mult timp. Eu am un program la muncă de la 10 la 7 seara şi ar fi trebuit să o ţin la creşă toată ziua, cum ar veni, şi mi se părea că pierd foarte mult timp din viaţa ei”.
 
Sorina este mama lui Mario. Dar ea preferă creşa. Asta pentru că îl ajută pe cel mic să interacţioneze cu cei de vârsta lui. Chiar dacă are doi ani, copilul s-a dezvoltat mult de când merge la creşă, explică ea.
 
SORINA MINEA, părinte:
”Până la vârsta de aproape doi anişori, un an şi 10 luni mai exact, de când l-am înscris eu la cresă, a fost pentru că îl ajută pe el să comunice, să se dezvolte armonios, cunscând şi alţi copii socializând”.
 
Dacă eşti părinte şi îţi e greu să îţi laşi copilul la creşă, Oana Tache este psiholog şi îţi vine în ajutor.
 
OANA TACHE, psiholog:
”Orice separare din acest ataşament poate să fie dureroasă, atât pentru părinte, cât şi pentru copil, pentru că implică teama profundă de a pierde respectiva persoană”.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici