DRUMURI închise din cauza viscolului/ Şase trenuri anulate pe ruta Caracal-Corabia, din cauza frigului

Vremea rea dă peste cap traficul în mai multe zone din ţară, mai multe drumuri fiind blocate timp de ore bune din cauza viscolului, iar pe calea ferată fiind anulate şase trenuir pe ruta Caracal-Corabia.

3872 afișări
Imaginea articolului DRUMURI închise din cauza viscolului/ Şase trenuri anulate pe ruta Caracal-Corabia, din cauza frigului

Ce drumuri sunt închise la această oră

Update 13:50 Şase trenuri Regio care circulă pe ruta Caracal-Corabia şi retur au fost anulate, joi după-amiază, de CFR Călători, din cauza temperaturilor scăzute, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Reprezentanţii Comandamentului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) au orespondentul MEDIAFAX, că cei de la CFR Călători nu au suficiente locomotive diesel, iar cele electrice cedează la temperaturile scăzute.

Astfel, au fost anulate trenurile Regio 9061 şi 9062 Caracal-Corabia şi retur, 9063 Caracal-Corabia, 9064 Corabia-Caracal, 9065 Caracal-Corabia, 9066 Corabia-Caracal.

"Reprezentanţii CFR Călători ne-au transmis că întâmpină probleme cu locomotivele electrice”, a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Olt, plutonier major Alin Băsăşteanu.

De asemenea, joi a fost închis şi Portul Corabia, după ce nivelul apei a scăzut foarte mult şi s-a format gheaţă.

"Am înţeles că a scăzut foarte mult nivelul apei, formându-se şi gheaţă”, adeclarat plutonierul major Alin Băsăşteanu.

În intervalul 19 ianuarie, ora 12.00 – 21 ianuarie, ora 10.00, judeţul Olt se află sub atenţionare cod galben pentru vreme deosebit de rece, geroasă. Temperaturile minime se vor încadra, în general, între minus 22 şi minus 14 grade Celsius, iar cele maxime vor fi preponderent negative, potrivit meteorologilor.

Update 11.49 Joi, la ora transmiterii acestei ştiri, nu mai sunt autostrăzi, drumuri naţionale şi judeţene cu circulaţia rutieră oprită din cauza condiţiilor meteorologice, rămânând în vigoare restricţii de tonaj pe DN3, DN5B şi DN41, anunţă Infotrafic.

"Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că la această oră nu sunt anunţate drumuri naţionale sau autostrăzi cu circulaţia întreruptă din cauza vremii nefavorabile sau a vreunui eveniment rutier", se arată într-o informare remisă agenţiei MEDIAFAX.

Sunt în continuare restricţii de tonaj, de 7,5 tone, pe trei drumuri naţionale- DN3 Cobadin-Ostrov în judeţul Constanţa, DN5B Giurgiu-Ghimpaţi în judeţul Giurgiu şi DN41 Daia(Giurgiu) -Olteniţa(Călăraşi), se mai arată în informare.

Din cauza vântului rămân închise porturile Constanţa Sud -Agigea şi Constanţa Nord,iar navigaţia pe Dunăre este suspendată, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) şi 1075 (Baziaş, judeţul Caraş-Severin).

Update 10.13 Drumul Naţional 5B Giurgiu-Ghimpaţi rămâne închis, joi dimineaţa, din cauza viscolului, fiind singurul drum naţional cu circulaţie oprită, anunţă Centrul Infotrafic al Poliţiei Române.

"Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că din cauza vântului care spulberă zăpada pe partea carosabilă, rămâne închis un singur tronson de drum naţional, DN5B Giurgiu – Ghimpaţi (în judeţul Giurgiu)", se arată într-o informare remisă agenţiei MEDIAFAX.

Pe alte două drumuri naţionale, DN3 Cobadin-Ostrov din judeţul Constanţa şi DN41 Daia-Olteniţa, rămâne impusă restricţia de tonaj pentru autovehiculele mai mari de 7,5 tone.

Din cauza vântului rămâne închise porturile de la Marea Neagră, iar navigaţia pe Dunăre este suspendată, între kilometri 175(Brăila) şi 1075 (Baziaş, judeţul Caraş-Severin), precizează Centrul Infotrafic.

Ştire 07.35 Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că sunt închise două tronsoane de drumuri naţionale, DN3 LEHLIU-GARĂ – CĂLĂRAŞI (în judeţul Călăraşi) şi DN5B GIURGIU – GHIMPAŢI (în judeţul Giurgiu).

Pe DN3, în judeţul Constanţa, între Cobadin şi Ostrov, există restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

În judeţele Giurgiu şi Călăraşi, pe DN41 Daia – Olteniţa, există restricţie pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

De asemenea, traficul rutier pe autostrada A2 Bucureşti – Constanţa a fost reluat pe ambele sensuri, însă pe tronsonul kilometric 105 – 144 (între Drajna şi Feteşti) se circulă controlat, în coloană, autovehiculele fiind însoţite de utilaje de deszăpezire şi de echipaje de poliţie.

În plus, din cauza vântului puternic sunt oprite manevrele în porturile de la Marea Neagră, iar navigaţia pe Dunăre este suspendată, pe o perioadă nedeterminată, între kilometrii fluviali 175 (Brăila) şi 1075 (Baziaş, judeţul Caraş-Severin).

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici