Ce ne mai „paşte” în Sănătate. Care este următoarea ameninţare medicală pe termen mediu, conform medicului Rafila

Următoarea ameninţare va fi legată de rezistenţa la antimicrobiene, care poate afecta multe dintre progresele din medicină şi poate sta la originea unui număr mare de decese, spune Alexandru Rafila.

18912 afișări
Imaginea articolului Ce ne mai „paşte” în Sănătate. Care este următoarea ameninţare medicală pe termen mediu, conform medicului Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a subliniat importanţa solidarităţii şi cooperării la nivel european pentru combaterea pandemiei COVID la întâlnirea miniştrilor de externe şi ai sănătăţii desfăşurată la Lyon sub auspiciile Preşedinţiei franceze a Consiliului Uniunii Europene (PRES FR).

„Pandemia de COVID-19 a evidenţiat valoarea importanţei solidarităţii şi cooperării. România susţine eforturile de creştere a acoperirii vaccinale la nivel mondial. Guvernul României si-a dovedit solidaritatea cu alte ţări, donând milioane de doze de vaccin Moldovei, Serbiei, Ucrainei, Egiptului, Vietnamului, Tunisiei şi Coreei de Sud. Utilizarea extinsa a unui vaccin eficient şi sigur împotriva COVID-19 în toate colţurile lumii reprezintă o piatră de temelie a răspunsului nostru la actuala pandemie”, a spus Rafila.

Ministrul Sănătăţii a avut întâlniri bilaterale cu miniştrii Sănătăţii din Austria, Bulgaria, Danemarca şi Norvegia în care au fost abordate subiecte privind modul de colaborare în gestionarea pandemiei, vaccinarea împotriva COVID-19 şi impactul asupra sistemelor de sănătate, dar şi alte subiecte de interes precum bunele practici în derularea studiilor clinice şi asistenţa medicală pediatrică.

În cadrul Reuniunii informale a miniştrilor Sănătăţii din UE organizate joi la Grenoble, ministrul Rafila a evidenţiat că una dintre lecţiile învăţate în pandemie trebuie să fie intensificarea abordării multisectoriale a problemelor de sănătate publică, mai ales a celor cu impact transfrontalier.

„Trebuie să învăţăm lecţiile potrivite din criza COVID-19 şi să ne angajăm într-o cooperare europeană consolidată pentru a ne asigura că sistemele noastre de sănătate devin mai puternice şi mai pregătite pentru astfel de crize. Următoarea ameninţare pe termen mediu va fi cu siguranţă legată de rezistenţa la antimicrobiene (AMR), care poate afecta multe dintre progresele din medicină şi poate sta la originea unui număr mare de decese. Statele membre trebuie să îşi coordoneze acţiunile pentru a reduce utilizarea necorespunzătoare a antibioticelor, să colaboreze pentru a dezvolta noi antibiotice şi să integreze abordarea <One Health>, între sănătatea umană, cea animală şi mediu”, a adăugat ministrul român al Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici