Ce se întâmplă cu "intrarea pentru profesori" din şcoli. Anunţul ministrul Educaţiei, Ligia Deca

„Fiecare şcoală să prevadă în regulamentul de acces care sunt condiţiile pe care comunitatea le consideră a fi acceptabile”, spune ministrul Educaţiei, Ligia Deca, despre solicitarea elevilor privind desfiinţarea intrării separate pentru profesori.

1828 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă cu "intrarea pentru profesori" din şcoli. Anunţul ministrul Educaţiei, Ligia Deca

„Cred că în România, din punct de vedere al infrastructurii, avem foarte multe situaţii. Avem situaţii cu clădiri istorice care au una dintre intrări chiar pe trotuar, care este destul de îngust şi se iese în stradă. Avem şcoli unde există spaţii ample de intrare şi nu ar fi o problemă să se intre pe aceeaşi intrare. De aceea, eu sunt pentru ca fiecare şcoală să prevadă în regulamentul de acces care sunt condiţiile pe care comunitatea le consideră a fi acceptabile”, afirmă Ligia Deca.

Ministrul Educaţiei apreciază că „respectul pentru cadrul didactic nu se rezumă prin intrarea separată”.

„Cred că educaţia trebuie să fie despre dialog şi învăţarea reciprocă. Susţin faptul că fiecare şcoală în funcţie de particularităţile constructive şi de siguranţă, că până la urmă şi planurile de evacuare depind de infrastructură. Deci în funcţie de aceste elemente care ţin de siguranţa copiilor cred că trebuie gândit regulamentul, dacă e nevoie o intrare, de două , de mai multe intrări. Nu cred că această decizie se poate lua la centru, însă eu încurajez parteneriatul între cadrele didactice şi elevi, care trebuie să fie bazat pe respect reciproc”, încheie Deca.

Consiliul Naţional al Elevilor cere desfiinţarea intrării separate pentru profesori în şcoli.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici