Ce se întâmplă dacă Regina moare în Scoţia. Detaliile „operaţiunii Unicorn”

Pe lângă operaţiunea „London bridge”, care va fi declanşată în momentul morţii Reginei, se pregăteşte de ceva vreme o variantă, „operaţiunea Unicorn”, în eventualitatea în care decesul are loc în Scoţia, unde Elisabeta în mod tradiţional petrece vara, la Castelul Balmoral.

3849 afișări
Imaginea articolului Ce se întâmplă dacă Regina moare în Scoţia. Detaliile „operaţiunii Unicorn”

Ce se întâmplă dacă Regina moare în Scoţia. Detaliile „operaţiunii Unicorn”

Când vine vorba de suveran, nimic nu este lăsat la voia întâmplării în Regat. Astfel, pe lângă operaţiunea „London bridge”, care va fi declanşată în momentul morţii Reginei, se pregăteşte de ceva vreme o variantă, „operaţiunea Unicorn”, în eventualitatea în care decesul are loc în Scoţia, unde Elisabeta în mod tradiţional petrece vara, la Castelul Balmoral.

„Operaţiunea Unicorn” prevede suspendarea imediată a lucrărilor în Parlamentul Scoţian, pentru a permite autorităţilor să se pregătească pentru înmormântarea de stat. Casele Parlamentului, Palatul Holyroodhouse din apropiere şi Catedrala St. Giles vor fi în centrul evenimentelor, care vor aduce sute de mii de oameni la Edinburgh.

Casa de pompe funebre va fi la Holyroodhouse, iar sicriul va fi ulterior dus la catedrală, urmând traseul străvechii mile regale din inima Edinburghului. În cele din urmă, sicriul suveranului va fi transportat la Londra la bordul trenului Regal.

Avionul regal din Aberdeen a fost cel mai urmărit din lume

Avionul a aterizat cu membri ai familiei regale la Aberdeen, Scoţia, de unde familia Elisabetei a II-a va călători la Castelul Balmoral. Timp de câteva minute, în timp ce se afla în zbor, acel avion de pe FlightRadar24 a fost cel mai urmărit din lume, cu peste 200.000 de oameni urmărindu-şi traiectoria de zbor. La bord se aflau Prinţul de Wales, Charles, cu soţia sa Camilla şi fiul William, Prinţul Andrew, Prinţul Edward cu soţia sa Sophie Wessex. Pe pistă îi aşteaptau trei maşini care i-au dus la Balmoral.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici