Ce spune ministerul Sănătăţii despre vibrionul holeric depistat în apa Nistrului

Din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizează apele de îmbăiere neamenajate pentru prezenţa vibrionului holeric, precizează Ministerul Sănătăţii. Tulpina izolată nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om.

716 afișări
Imaginea articolului Ce spune ministerul Sănătăţii despre vibrionul holeric depistat în apa Nistrului

În ceea ce priveşte informaţiile apărute în presă, legate de izolarea vibrionului holeric în ape de îmbăiere din Republica Moldova în zona râului Nistru, Ministerul Sănătăţii precizează:

- Din cauza cazurilor care apar sporadic, Republica Moldova monitorizează apele de îmbăiere neamenajate pentru prezenţa vibrionului holeric.

- Tulpina izolată nu face parte din categoria celor care provoacă boală la om.

- Holera este o infecţie care se transmite pe cale fecal-orală. Consumul accidental de apă contaminată din zone de îmbăiere neamenajate poate duce la infecţie în ţările unde există o circulaţie a acestei bacterii.

- În România nu s-au mai înregistrat cazuri de holeră în ultimii 30 de ani.

Ministerul Sănătăţii, prin Institutul Naţional de Sănătate Publică, supraveghează în mod curent bolile diareice acute în sezonul estival, iar judeţele din zonele de frontieră cu Republica Moldova şi Ucraina au fost atenţionate pentru identificarea rapidă a oricărei suspiciuni de holeră.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici